Тривић: До краја полугодишта настава у школским клупама

27.11.2020. 11:45
2
ИЗВОР: СРНА

Министар просвјете и културе Републике Српске Наталија Тривић изјавила је да се настава до краја полугодишта може нормално одвијати у свим основним и средњим школама у Српској, уз поштовање свих епидемиолошких мјера.

Тривићева је након састанка са предсједником Синдиката образовања, науке и културе Драганом Гњатићем, подсјетила да је у протеклих мјесец дана, 12 основних школа, од којих седам у Требињу, обустављало наставу у школама.

- Према тренутним подацима, све те школе данас завршавају са наставом на даљину и од понедјељка настављају наставу у школама - рекла је Тривићева новинарима у Бањалуци.

Према њеним ријечима, стање у школама је задовољавајуће и под контролом.

Кад је ријеч о ученицима позитивним на вирус корона, Тривићева је рекла да је у основним школама тренутно 105 активних случајева, а у средњим школама 119.

Трићева је нагласила да сви директори школа и кризни штабови локалних заједница могу да поднесу иницијативу Министарству просвјете и културе о обустави наставе у школама за одређен период и прелазак на онлајн наставу уколико сматрају да то диктира епидемиолошка ситуација.

- Током зимског распуста, који ће трајати до 21. јануара, пратићемо епидемиолошку ситуацију и видјећемо да ли је то вријеме да се ученици врате у школске клупе или ћемо продужити зимски распуст уколико епидемиолошка ситуација то буде захтијевала - навела је Тривићева.

Она је подсјетила да сва дјеца која се налазе у изолацији наставу могу да прете путем интернета или на програму РТРС-а.

Кад је ријеч о платама радника у просвјети и култури, Тривићева је напоменула да је Влада Српске ове године реализовала повећање плата просвјетним радницима.

- У овом тренутку не можемо да кажемо да ће тако бити и наредне године зато што је примарно да се сачува здравствени систем. Нама је веома важно да сачувамо садашњи ниво плата и ми ћемо у томе успјети и неће бити смањења плата - истакла је Тривићева.

Она је захвалила свим просвјетним радницима у Српској, који, како је навела, свакодневно улажу огроман напор да у отежаним условима преносе знање ученицима и раде са њима.

Предсједник Синдиката образовања, науке и културе Драган Гњатић поновио је да ће се настава до краја првог полугодишта одвијати по школском календару.

- Оно што је битно за просвјетне раднике јесте да неће бити смањења плата и накнада - рекао је Гњатић.

Он је додао да је у Српској мали број просвјетних радника позитивних на вирус корона, те да се у свим школама поштују препоруке и мјере надлежних органа.

Коментари 2
  • Generic placeholder image
    Ja 27.11.2020. 18:52
    Nepitas se ti ništa i bolje ti je da ćutiš.
  • Generic placeholder image
    Xxx 27.11.2020. 14:24
    Mi smo univerzalni svakako.Sve drzave nasem okruzenju su sve pozatvarale...mada mi smo uvijek bili posebni..sta ce nama da bude!!!
Повезане вијести
Српска богатија за 25 беба Српска богатија за 25 беба
Република Српска добила нови Изборни закон Република Српска добила нови Изборни закон
У Српској рођено 15 беба У Српској рођено 15 беба
Најчитаније
  • Данас обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    8h 8m
    0
  • Мирном шетњом у Добровољачкој улици обиљежене 32 године од злочина
    5h 19m
    4
  • Власника воле више од себе: Топ 10 раса паса који су љековити за душу и мисли
    21h 5m
    0
  • Мушкарац се запалио испред суда (ВИДЕО)
    19h 27m
    0
  • У понедјељак обиљежавање Дана одбране Илиџе
    21h 41m
    3