Тривић: Додик је највише радио под утицајем страних фактора

01.06.2021. 19:48
0
ИЗВОР: srpskainfo.com

Потпредсједница ПДП Јелена Тривић истиче да није први пут да Милорад Додик искористи неку тему да заоштри ситуацију, да се представи као неко ко самостално доноси одлуке, ко није под утицајем странаца, а по његовом мишљењу сви други политички актери из Српске јесу.

Тривићева подсјећа на Додикове ријечи изречене поводом доласка новог високог представника у БиХ.

– “За нас високи представник може ту да егзистира…. Прихватићемо да разговарамо с њим”, ово су ријечи господина Додика речене данас поводом новог високог представника у БиХ. Дизање тензија, свакодневно показивање политичких мишића у смислу како он странцима све смије да каже, а нико други не смије редовно заврше оваквим изјавама – рекла је потпредсједница ПДП Јелена Тривић.

– Наравно, стварност је сасвим другачија. Милорад Додик је заправо политичар који је највише радио под утицајем страног фактора, најчешће поштујући и проводећи њихове одлуке. Колико знам, Народна скупштина Републике Српске, односно владајућа већина, усвојила је закључке који се тичу мирног раздруживања са ФБиХ. Да је господин Додик озбиљан у намјери издвајања Српске из БиХ, а није, онда именовање високог представника не би била баш толико битна тема. Ако би се Република Српска издвојила, то шта остаје у БиХ за нас у Републици онда не би било битно. Међутим, очигледно је, а што смо знали и тада, да је тема мирног раздруживања била исфорсирана да би се по ко зна који пут набијале националне тензије – каже Тривићева.

Она додаје да је и именовање високог представника искориштено на исти начин,  да бисмо на крају добили већ поменуте изјаве.

– Остаје нам да посматрамо процес у коме практично дјеловање не прати жестоку реторику лидера СНСД-а, као што смо имали прилику недавно да видимо и на примјеру војне вјежбе на Мањачи и на низ других примјера. Наравно, за мене лично остаје најупечатљивији примјер реторике коју није пратило никакво дјеловање, примјер референдума о независности Српске који је лидер СНСД-а обећао 2005. године. Господине Додик, тај референдум чекамо већ 16 година – поручује Тривићева.

Коментари 0
Повезане вијести
Сједница Владе Српске 2. маја у Сребреници Сједница Владе Српске 2. маја у Сребреници
Додик позвао на усвајање извјештаја Међународне комисије о Сребреници и на митинг у Бањалуци Додик позвао на усвајање извјештаја Међународне комисије о Сребреници и на митинг у Бањалуци
Додик: Српска ће организовати велики митинг у Бањалуци и престати да одлучује у БиХ Додик: Српска ће организовати велики митинг у Бањалуци и престати да одлучује у БиХ
Најчитаније
  • Милан треба нашу помоћ – позови 17047
    17h 4m
    0
  • "Ђурђевдан" први пут запјеван у возу смрти
    6h 17m
    0
  • У уторак испраћај проте Воја Чаркића
    5h 48m
    1
  • Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана
    6h 11m
    0
  • Побједник туцијаде у Палама Филип Илић
    21h 8m
    0