Тривић: Епидемиолошке мјере сачувале здравље ученика

22.12.2020. 09:29
0
ИЗВОР: СРНА

 Министар просвјете и културе Републике Српске Наталија Тривић рекла је да је презадовољна поштивањем превентивних мјера у школама у Српској током пандемије вируса корона, те навела да је обољело мање од један одсто ђака, што је прихватљиво с обзиром на укупну епидемиолошку ситуацију.

Тривићева је додала да у првом полугодишту није забиљежено ширење вируса корона у одјељењима.

- Обезбиједили смо свим школама потребне количине дезинфекционих средстава, а превентивне мјере су схваћене крајње озбиљно још првог дана школе. Све вријеме на снази је ванредна ревност просвјетних радника, родитеља и ученика у поштивању епидемиолошких мјера. Показали смо изузетно висок ниво дисциплинованости и одговорности - изјавила је Тривићева за "Еуроблиц".

Она је напоменула да се прво полугодиште успјешно приводи крају захваљујући просвјетним радницима који су показали изузетну флексибилност и посвећеност и ученицима који су крајње озбиљно прихватили новонасталу ситуацију.

Тривићева је истакла да је веома значајно да су дјеца наставу похађала у школским клупама и имала контакт уживо са својим наставницима, те да је, уз придржавање епидемиолопшких мјера, сачувано њихово здравље.

Она каже да је настава организована у складу са препорукама Института за јавно здравство, Министарства здравља и социјалне заштите Српске и Републичког штаба за ванредне ситуације, те да ће часови бити продужени када се за то стекну слови, односно када релевантне институције процијене да је то могуће.

Говорећи о реформама у наредној години, она је навела да ће, између осталог, бити настављене активности на пољу повећања обухвата дјеце предшколским васпитањем и образовањем, радиће се и на иновирању наставних планова, обезбјеђивању ресурса за несметано извођење наставе која захтијева подршку информационих технологија, наставку усклађивања средњег стручног образовања са тржиштем рада.

Коментари 0
Повезане вијести
Бесплатни прегледи коже у Источном Сарајеву Бесплатни прегледи коже у Источном Сарајеву
Кладионичарске преваре узеле маха Кладионичарске преваре узеле маха
Пред празнике почела исплата права из система дјечије заштите Пред празнике почела исплата права из система дјечије заштите
Најчитаније
  • Вуковцима бесплатно полагање возачког испита
    11h 45m
    5
  • Бесплатни прегледи коже у Источном Сарајеву
    11h 27m
    0
  • Калдесићи Онтарио замијенили Источним Сарајевом
    12h 21m
    4
  • Прелиминарна ранг–листа за додјелу студентских стипендија Општине Источна Илиџа
    9h 16m
    0
  • Три жене заражене ХИВ-ом током козметичког третмана
    12h 58m
    1