Трново: Цијена неизграђеног грађевинског земљишта повећана на 650 КМ

30.05.2020. 11:20
0
ИЗВОР: Srna

Одборници Скупштине општине Трново усвојили су одлуку о повећању цијене неизграђеног грађевинског земљишта на дијелу Јахорине који припада овој локалној заједници, а која ће сада износити 650 КМ по метру квадратном.

Начелник општине Драгомир Гаговић рекао је Срни да је досадашња цијена од 300 КМ била нереално ниска, те да ће нова од 650 КМ омогућити већи прилив средстава у општински буџет.

На јучерашњој сједници донесена је и одлука да недјељом радно вријеме трговачких и занатских центара буде од 7.00 до 13.00 часова, што ће, према Гаговићевим ријечима, радницима који су ионако неадекватно плаћени, омогућити да се одморе и проведу вријеме са својим породицама.

Гаговић је истакао да су усвојени извјештаји и о раду предузећа у власништву општине Трново за прошлу годину, међу којима је и Комунално предизеће "Трново", које је основано прије непуне три године.

-Комунално предузеће за сада послује солидно, првенствено захваљујући депонији којом газдује и мјесечним општинским грантовима. Проблем представља што је у старту примљено превише непроизводних радника, док производних немамо довољно, али за сада је ситуација стабилна- навео је Гаговић.

Он сматра да је оснивање овог предузећа са аспекта запошљавања била оправдано, али да ће проблем настати када нека од сусједних општина направи своју депонију, или када буде напуњена постојећа, у којој према ставовима струке, простора за одлагање смећа има за још неколико година.

Гаговић је рекао да је са дневног реда сједнице скинут приједлог одлуке о куповини куће породици Станковић, с обзиром, да је Влада Републике Српске, односно да ће из резерве кабинета премијера Радована Вишковића бити издвојена средства за куповину те куће.

Одборници су усвојили и извјештај о извршењу буџета општине за 2019. годину, извјештај о раду начелника и општинске управе, као и Скупштине и скупштинских тијела.

Коментари 0
Повезане вијести
Прољећно зеленило на Јахорини прекрио априлски снијег Прољећно зеленило на Јахорини прекрио априлски снијег
У Српској 3.115 регистрованих планинара У Српској 3.115 регистрованих планинара
ПСД „Трескавица“ Трново организује дружење за најмлађе суграђане 6. маја ПСД „Трескавица“ Трново организује дружење за најмлађе суграђане 6. маја
Најчитаније
  • Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
    12h 59m
    4
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    21h 51m
    0
  • Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици
    15h 42m
    0
  • Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО)
    10h 34m
    4
  • На планинарском походу на Романији очекује се око 200 учесника
    19h 27m
    0