Trnovo: Cijena neizgrađenog građevinskog zemljišta povećana na 650 KM

30.05.2020. 11:20
0
IZVOR: Srna

Odbornici Skupštine opštine Trnovo usvojili su odluku o povećanju cijene neizgrađenog građevinskog zemljišta na dijelu Jahorine koji pripada ovoj lokalnoj zajednici, a koja će sada iznositi 650 KM po metru kvadratnom.

Načelnik opštine Dragomir Gagović rekao je Srni da je dosadašnja cijena od 300 KM bila nerealno niska, te da će nova od 650 KM omogućiti veći priliv sredstava u opštinski budžet.

Na jučerašnjoj sjednici donesena je i odluka da nedjeljom radno vrijeme trgovačkih i zanatskih centara bude od 7.00 do 13.00 časova, što će, prema Gagovićevim riječima, radnicima koji su ionako neadekvatno plaćeni, omogućiti da se odmore i provedu vrijeme sa svojim porodicama.

Gagović je istakao da su usvojeni izvještaji i o radu preduzeća u vlasništvu opštine Trnovo za prošlu godinu, među kojima je i Komunalno predizeće "Trnovo", koje je osnovano prije nepune tri godine.

-Komunalno preduzeće za sada posluje solidno, prvenstveno zahvaljujući deponiji kojom gazduje i mjesečnim opštinskim grantovima. Problem predstavlja što je u startu primljeno previše neproizvodnih radnika, dok proizvodnih nemamo dovoljno, ali za sada je situacija stabilna- naveo je Gagović.

On smatra da je osnivanje ovog preduzeća sa aspekta zapošljavanja bila opravdano, ali da će problem nastati kada neka od susjednih opština napravi svoju deponiju, ili kada bude napunjena postojeća, u kojoj prema stavovima struke, prostora za odlaganje smeća ima za još nekoliko godina.

Gagović je rekao da je sa dnevnog reda sjednice skinut prijedlog odluke o kupovini kuće porodici Stanković, s obzirom, da je Vlada Republike Srpske, odnosno da će iz rezerve kabineta premijera Radovana Viškovića biti izdvojena sredstva za kupovinu te kuće.

Odbornici su usvojili i izvještaj o izvršenju budžeta opštine za 2019. godinu, izvještaj o radu načelnika i opštinske uprave, kao i Skupštine i skupštinskih tijela.

Komentari 0
Povezane vijesti
Skupština Džudo saveza Srpske bez kvoruma Skupština Džudo saveza Srpske bez kvoruma
Proljećno zelenilo na Jahorini prekrio aprilski snijeg Proljećno zelenilo na Jahorini prekrio aprilski snijeg
U Srpskoj 3.115 registrovanih planinara U Srpskoj 3.115 registrovanih planinara
Najčitanije
  • "Đurđevdan" prvi put zapjevan u vozu smrti
    18h 14m
    0
  • U utorak ispraćaj prote Voja Čarkića
    17h 45m
    2
  • Obilježena krsna slava i Dan opštine Istočna Ilidža (FOTO)
    14h 1m
    0
  • Godišnjica odbijanja Vens-Ovenovog plana
    18h 8m
    0
  • Poziv babice jedan od najljepših, najhumanijih i najodgovornijih poziva
    9h 56m
    2