Трново: Програм за дјецу пред полазак у школу похађа девет малишана

04.10.2021. 15:02
0
ИЗВОР: СРНА

За похађање тромјесечног програма за дјецу пред полазак у школу у Основној школи "Свети Сава" из Трнова пријављено је девет малишана, изјавила је Срни директор ове установе Драгана Чворо.

Чворо је навела да ће пет ученика наставу пратити у централној школи, а четири у подручном одјељењу.

Она је додала да је реализација овог програма, захваљујући ресорном министарству, започела према плану и очекују да ће за три мјесеца дјеца бити спремна за полазак у школу.

Говорећи о броју уписаних првачића, Чворо је рекла да је ове године уписано њих осам, што представља велики помак, с обзиром на то да их је протеклих година у просјеку било пет.

- Сваке године начелник општине у сарадњу са школом даје подстицај за упис ученика у први разред. Ове године сваком ученику је даривана књига `Цица и Буцко` и по 500 КМ. Сматрамо да је то веома велика помоћ родитељима за опремање ученика. Надамо се да ће сваке године бити више уписаних ученика - навела је Чворо.

Министарство просвјете и културе Републике Српске од 1. октобра до 30. децембра реализоваће у 11 општина Програм за дјецу пред полазак у школу, којим ће бити обухваћено 211 дјеце, за шта је обезбијеђено 29.175 КМ.

Тромјесечни програм намијењен је дјеци која до сада нису имала могућност да похађају цјеловити развојни програм и да буду укључена у програм предшколског васпитања и образовања, речено је раније Срни у Министарству.

Коментари 0
Повезане вијести
Милошевић Шошо: Недовољно знања о важности менталног благостања рађа предрасуде и стереотипе Милошевић Шошо: Недовољно знања о важности менталног благостања рађа предрасуде и стереотипе
Случајеви крађе дјеце потресају и Словенију Случајеви крађе дјеце потресају и Словенију
Најмлађи пацијент на одјелу психијатрије у Српској имао двије године Најмлађи пацијент на одјелу психијатрије у Српској имао двије године
Најчитаније
  • Карлинг репрезентација БиХ заузела 7. мјесто на Европском првенству у Шкотској
    21h 10m
    7
  • Невен Тушевљак у хуманитарној трци на стази Светог Василија
    23h 16m
    1
  • Илиџанци – највеће жртве и најбољи борци Републике Српске (ФОТО)
    4h 15m
    2
  • Одржан васкршњи концерт и промовисана књига о цркви у Пофалићима (ФОТО)
    8h 3m
    0
  • Ђоковић са кацигом изашао међу навијаче (ВИДЕО)
    4h 56m
    0