Трново: Обиљежено 28 година од страдања Срба у Ледићима

03.06.2020. 14:53
0
ИЗВОР: gradistocnosarajevo.net

Предсједник Скупштине града Источно Сарајево Мирослав Лучић положио је вијенац на споменик погинулим српским цивилима у селу Ледићи, у федералној општини Трново, гдје је обиљежено 28 година од свирепог злочина који су починили припадници такозване Армије БиХ над 24 српска цивила.

Прије 28 годину у селу Ледићи, у општини Трново, припадници тзв. Армије БиХ убили су 24 српска цивила. Најмлађа жртва, Милун Тешановић имао је само 18 мјесеци, а најстарија жртва била је 92-годишња Иконија Васић.

До данас нико није одговарао за злочин у Ледићима. Тог кобног 3. јуна 1992. године, комшије муслимани убили су 10 чланова породице Васић, деветоро Тешановића, троје Миовчића, а живот су изгубили и Саво Кењић и Слађана Секулић.

Злочин у Ледићима још је један у низу злочина без казне. Село је, приликом напада, опљачкано, спаљено и потпуно разорено.

Коментари 0
Повезане вијести
Васкрси васкрсле српске војске Васкрси васкрсле српске војске
Шеховац: Зашто се не изгласава резолуција о геноциду над Србима у Сарајеву? Шеховац: Зашто се не изгласава резолуција о геноциду над Србима у Сарајеву?
Дан када је за одбрану Српске Илиџе и српског народа животе дало 12 Илиџанаца Дан када је за одбрану Српске Илиџе и српског народа животе дало 12 Илиџанаца
Најчитаније
  • Нада за Александрово лијечење поликлиника у Нишу – Будимо хумани!
    7h 3m
    0
  • Бабићи, њих 12, крстило се на празник Светог Василија
    9h 17m
    0
  • Трошкови транспорта велика брига родитеља - Помозимо Милошу!
    10h 5m
    0
  • Сјећање на катастрофалне поплаве које су погодиле Српску, Србију и ФБиХ
    3h 53m
    2
  • Завод за запошљавање Српске израдио оптимистичан план: Посао за 27.000 радника
    10h 10m
    0