Тродневна жалост у српским срединама на Косову и Метохији

26.09.2023. 08:58
0
ИЗВОР: srna.rs/kosovo-online.com

У српским срединама на Косову и Метохији 26, 27. и 28. септембар проглашени су данима жалости поводом погибије више особа у трагичном догађају у Бањској, у општини Звечан, саопштила је јутрос Српска листа.

У српским срединама на подручју Косова и Метохије бити отказани сви догађаји забавног карактера у организацији органа локалних самоуправа и институција, а заставе Србије на свим институцијама биће спуштене на пола копља.

- У име Српске листе и српског народа са Косова и Метохије изражавамо најдубље саучешће породицама страдалих, а повређенима желимо брз опоравак - додаје се у саоопштењу.

У сукобима групе Срба са сјевера Косова и Метохије и полиције самопроглашеног Косова, у недјељу, 24. септембра, према објављеним подацима, погинула су четворица Срба и један полицајац, док је више лица рањено.

Јариње и Брњак затворени већ трећи дан, Бањска и даље под блокадом

Након сукоба у селу Бањска који су се десили у недјељу, административни прелази Јариње и Брњак и даље су затворени и немогуће је на тим прелазима ући на Косово из правца централне Србије.

Тзв. косовска полиција блокирала је и улаз у село Бањска тако да се у то село не може доћи, нити изаћи ни из правца Звечана, Зубиног Потока, али ни са магистралног пута Косовска Митровица - Лепосавић.

У сукобу су погинула четири Србина и један припадник тзв. косовске полиције, а синоћ су се десила и нова хапшења у Бањској.

Група од 30 ходочасника из Новог Сада, који су током инцидента били под опсадом у манастиру Бањска, гдје су провели и ноћ, прошли су прелаз Јариње јуче у поподневним часовима и отпутовали у Нови Сад.

До прелаза Јариње путовали су у пратњи тзв. косовске полиције и Еулекса, а након краће провјере, напустили су Косово.

Коментари 0
Повезане вијести
Седми дан албанске блокаде Седми дан албанске блокаде
Појачане снаге италијанског КФОР-а на мосту на Ибру Појачане снаге италијанског КФОР-а на мосту на Ибру
Србима и јутрос забрањен улазак на радна мјеста Србима и јутрос забрањен улазак на радна мјеста
Најчитаније
  • Погледајте маршруту уличне трке у Источном Новом Сарајеву (ФОТО)
    13h 6m
    0
  • План редукције воде за недјељу, 8. септембар
    5h 29m
    6
  • Преминуо Славо Кукић
    10h 2m
    1
  • У Источном Новом Сарајеву данас привремена обустава саобраћаја
    12h 59m
    0
  • На Сокоцу и у Источном Старом Граду сутра обиљежавање дана Треће сарајевске пјешадијске бригаде
    12h 50m
    0