Туристи из Њемачке спашени након превртања на Тари

17.05.2022. 15:35
0
ИЗВОР: radiofoca.com

Спасиоци и рафтери из Фоче и Плужина након вишечасовне потраге пронашли су двоје њемачких туриста који су се преврнули на ријеци Тари и испали из кајака двосједа, након чега су се раздвојили, тако што је супруг испливао на лијеву обалу у Црној Гори,а супруга на стијену у близини десне обале, која припада БиХ.

Из фочанске Цивилне заштите саоштено је да је потрага за туристима из Њемачке, шездесетшестогодишњим М.Р. и његовом три године млађом супругом Е.Д. покренута синоћ око 21.00 час, а да су се супружници након исцрпљујуће ноћи  поново састали јутрос око 5.00 часова.

Црногорски рафтери из кампа „Граб“ пронашли лице М.Р. и предали га Служби за заштиту и спашавање из Плужина, док је на другој обали потрага за његовом супругом потрајала готово до поноћи.

У потрази су учествовали припадници Цивилне заштите и Спелеоспасилачке службе из Фоче, рафтери из Рафтинг центра „Тара рафт“ и мјештани.

Око 23.30, туристкињу из Њемачке, исцрпљену, промрзлу и дезорјентисану, пронашла је екипа „Тара рафта“ на локалитету Борови, на једној стијени у близини обале.

Услиједила је евакуација по неприступачном терену, у чему су учествовали заједно рафтери и припадници Цивилне заштите и Спелеосилачке службе, а затим транспорт до граничног прелаза на Шћепан Пољу.

Из Цивилне заштите захвлаили су се Рафтинг центру „Тара рафт“ на, како су истакли, веома добро одрађеном и напорном послу.

- И кроз ову акцију спасавања, службе из Плужина и Фоче показале су као и до сада одличну сарадњу и координацију а све у циљу веће безбједности туриста који долазе на ријеку Тару - стоји у саопштењу Цивилне заштите.

Туристи из Њемачке спустали су се, без пратње водича, са локалитета Ђурђевића Тара у Црној Гори.

Коментари 0
Повезане вијести
Фоча: Службеник осумњичен да је оштетио клијента банке за 20.000 КМ Фоча: Службеник осумњичен да је оштетио клијента банке за 20.000 КМ
Леверкузен први пут у историји првак Њемачке Леверкузен први пут у историји првак Њемачке
Пронађено беживотно тијело Драге Танасковића Пронађено беживотно тијело Драге Танасковића
Најчитаније
  • Више од двије деценије од срамне арбитраже за Добрињу
    6h 8m
    0
  • Доктор Шупић обавио 42 прегледа у превентивној акцији у Источном Старом Граду
    18h 45m
    2
  • Крађа у Палама
    4h 26m
    0
  • Паљани на поклоничком путовању у манастир Хиландар
    22h 33m
    0
  • Са тржишта повучена женска торба из "Пепка"
    3h 41m
    0