Туристи из Њемачке спашени након превртања на Тари

17.05.2022. 15:35
0
ИЗВОР: radiofoca.com

Спасиоци и рафтери из Фоче и Плужина након вишечасовне потраге пронашли су двоје њемачких туриста који су се преврнули на ријеци Тари и испали из кајака двосједа, након чега су се раздвојили, тако што је супруг испливао на лијеву обалу у Црној Гори,а супруга на стијену у близини десне обале, која припада БиХ.

Из фочанске Цивилне заштите саоштено је да је потрага за туристима из Њемачке, шездесетшестогодишњим М.Р. и његовом три године млађом супругом Е.Д. покренута синоћ око 21.00 час, а да су се супружници након исцрпљујуће ноћи  поново састали јутрос око 5.00 часова.

Црногорски рафтери из кампа „Граб“ пронашли лице М.Р. и предали га Служби за заштиту и спашавање из Плужина, док је на другој обали потрага за његовом супругом потрајала готово до поноћи.

У потрази су учествовали припадници Цивилне заштите и Спелеоспасилачке службе из Фоче, рафтери из Рафтинг центра „Тара рафт“ и мјештани.

Око 23.30, туристкињу из Њемачке, исцрпљену, промрзлу и дезорјентисану, пронашла је екипа „Тара рафта“ на локалитету Борови, на једној стијени у близини обале.

Услиједила је евакуација по неприступачном терену, у чему су учествовали заједно рафтери и припадници Цивилне заштите и Спелеосилачке службе, а затим транспорт до граничног прелаза на Шћепан Пољу.

Из Цивилне заштите захвлаили су се Рафтинг центру „Тара рафт“ на, како су истакли, веома добро одрађеном и напорном послу.

- И кроз ову акцију спасавања, службе из Плужина и Фоче показале су као и до сада одличну сарадњу и координацију а све у циљу веће безбједности туриста који долазе на ријеку Тару - стоји у саопштењу Цивилне заштите.

Туристи из Њемачке спустали су се, без пратње водича, са локалитета Ђурђевића Тара у Црној Гори.

Коментари 0
Повезане вијести
Тринаести симпозијум хирурга Српске и Србије у Фочи Тринаести симпозијум хирурга Српске и Србије у Фочи
„Конференција беба“ на Видовдан у Фочи „Конференција беба“ на Видовдан у Фочи
Русија обиљежава 81. годину од напада Њемачке на Совјетски савез Русија обиљежава 81. годину од напада Њемачке на Совјетски савез
Најчитаније
 • Макарије Тодоровић најмлађи на “Конференцији беба” у Палама
  22h 48m
  0
 • Видовданско чудо у Српској
  10h 0m
  1
 • Мушкарца усмртио трактор приликом превоза дрвета
  10h 58m
  0
 • Књига жалости поводом погибије младог Ђорђа Тојчића
  9h 0m
  0
 • Подигнута оптужница због напада на полицију
  7h 46m
  0