Туристи из Српске хрле на адвенте у Загреб и Беч

13.12.2023. 17:30
0
ИЗВОР: glassrpske.com

Окићене јелке, раскошне лампице у свим бојама, мирис цимета и клинчића у куваном вину те укусна храна само су неки од разлога због којих заљубљеници у путовања све чешће одлазе на адвенте, а у туристичким агенцијама широм Српске кажу да су Загреб и Беч међу најпопуларнијим дестинацијама.

У туристичким агенцијама за “Глас Српске” кажу да је за ове једнодневне излете потребно издвојити од 30 до 70 КМ, а цијена зависи од удаљености локације.

У бањалучкој туристичкој агенцији “Ин-травел” кажу да у понуди имају једнодневне излете за Загреб, Грац и Беч.

- Ове године највеће интересовање влада за одлазак у Беч, док је Загреб увијек популаран, јер је тај аранжман и најјефтинији - казали су у овој туристичкој агенцији.

Додали су да цијене једнодневних излета нису мијењали па је тако за излет у Загреб потребно 39 КМ, за Грац 59, а Беч 75 марака.

Путника не мањка ни у туристичкој агенцији “Вуковић” из Приједора.

- Ове године у понуди имамо једнодневне излете у Грац, Беч, Будимпешту, Љубљану, Трст, Опатију и Загреб. За све аранжмане заиста влада велико интересовање, али највеће је за главни град Хрватске - рекли су у овој агенцији. Додали су да су цијене аранжмана нешто више него лани, истичући да подједнако путују све генерације, од седам до 77 година.

Ових дана пуне руке посла имају и у туристичкој агенцији “Истра травел” из Добоја, гдје истичу да за једнодневне излете влада дупло веће интересовање него лани.

- Наши клијенти се највише одлучују за адвент у Загребу. Осим тога у понуди имамо једнодневни излет у Грац, Будимпешту те на Влашић и Јахорину - казали су у овој агенцији.

Додали су да путовање у Грац и Будимпешту кошта 80 КМ, за Загреб 50 КМ, док су Влашић и Јахорина 30 КМ, а у цијену су укључене и услуге водича. За оваква путовања се, како кажу, одлучују све генерације, а међу путницима доминирају они узраста од 25 до 50 година.

Иста ситуација је и у бањалучкој агенцији “Путоманија, гдје кажу да се међу најтраженијим аранжманима истиче Загреб.

- Цијене аранжмана су у односу на прошлу годину више за око три или четири марке па је за путовање у Загреб потребно одвојити 39 КМ - казали су у овој агенцији.

Додали су да у Загреб више одлази млађа генерација, јер је јефтинија опција и близу је. Осим тога у понуди имају и једнодневне излете у Грац и Беч.

Бањалучанин Виктор К. је протеклог викенда посјетио адвент у Загребу, за шта је издвојио 40 марака.

- Приликом путовања смо посјетили и Тржни центар “Арена”, потом смо обишли сам центар града и било нам је лијепо. Међутим, када смо кренули кући биле су гужве на граници па смо чекали два сата - казао је он.

Херцеговина

У агенцији “Путоманија” кажу да велико интересовање влада за новогодишње путовање у Херцеговину.

- Ријеч је о продуженом викенду са два ноћења и три дана у Требињу, гдје се обилази и Врело Буне, Столац, манастири Тврдош, Житомислић и Грачаница, Почитељ и пећина Вјетреница. Цијена је 195 КМ - казали су у овој агенцији.

Јана Кезић

Коментари 0
Повезане вијести
Све масовнија појава: И у Загребу ученик са листом ђака за одстрел Све масовнија појава: И у Загребу ученик са листом ђака за одстрел
Међународна акција: Ухапшено 57 педофила, међу њима и учитељи Међународна акција: Ухапшено 57 педофила, међу њима и учитељи
Нестали почетком седмице: Пронађена сва три дјечака! Нестали почетком седмице: Пронађена сва три дјечака!
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    6h 38m
    10
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    5h 22m
    0
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    21h 35m
    0
  • Дјечак из БиХ пао под трактор, хеликоптером пребачен у болницу
    17h 49m
    0
  • Утопио се отац деветоро дјеце
    22h 41m
    0