Турска хапси извођаче радова на зградама срушеним у земљотресу

13.02.2023. 19:34
3
ИЗВОР: Танјуг

Турске власти ухапсиле су и притвориле током викенда и данас бројне извођаче радова повезане са зградама које су срушене у земљотресу.

Током данашње посјете Дијарбакиру турски министар правде Бекир Боздаг рекао је да је на свим мјестима погођеним земљотресом канцеларија јавног тужиоца покренула судску истрагу, пренео је Ројтерс.

Он је додао да се у погледу закона сви докази процјењују и идентификују имена људи одговорних за наведене зграде.

- Неки од објеката стари су 30 година, неки старији, неки 20, а неки су изграђени у блиској прошлости, тако да наше општине располажу овим подацима - рекао је Боздаг.

Додао је да јавни тужиоци спроводе истраге како би утврдили ко је умјешан у градњу.

Боздаг је напоменуо и да је само у Дијарбакиру покренут судски процес против 32 особе.

Турска државна новинска агенција Анадолија преноси да су тужиоци у Малатији издали налоге за хапшење 31 особе због срушених зграда у граду, а међу ухапшенима су надзорници градње и извођачи радова у провинцији Газиантеп.

Турске снаге безбједности ухапсиле су Мехмета Јасара Ћоскуна у суботу на аеродрому у Истанбулу на путу за Црну Гору док је покушавао да напусти Турску.

Ћоскун је био извођач радова на изградњи велике стамбене зграде у провинцији Хатај и тврдио је да не зна зашто се његова зграда срушила, као и да његов пут у Црну Гору нема никакве везе са срушеном зградом, пренијела је Анадолија.

Турска полиција је ухапсила и Хасана Алпаргуна у Сјеверном дијелу Кипра након што су се током викенда неке зграде које је изградила његова грађевинска компанија срушиле у јужној провинцији Адана.

Извођач радова на многим уништеним зградама у Адијаману Јавуз Каракус и његова супруга приведени су и касније задржани у недјељу на аеродрому у Истанбулу, а Анадолија је објавила да су код себе у моменту привођења имали око 16.000 долара.

Коментари 3
  • Generic placeholder image
    Skijaš 14.02.2023. 20:00
    U nekoj normalnoj državi "veliki građevinari" kao Kosmajci, Nešići, Savo Lalović.....bi odavno omastili konopac.
  • Generic placeholder image
    Leo 14.02.2023. 02:13
    Ako Bog da,kad nas ovako poravna kao Tursku,jer je to nažalost jedini način da se stoka koja glumi građane osvjesti jer sama ne smije da se pobuni i kad tužioci skinu ular sa nozdrva, njima će biti lako rjesiti enigmu,zvanu "odakle su došle naredbe da se gradi ovako kao što se gradi"..Kao i danas, sve će biti na jednom nazovi covjeku,SAMO sto ce tada stoka shvatiti da je svo vrijeme do tog bozijeg suda zivjela kako bi samo jedan covjek uživao...Ni "zloglasni" Broz,kako ga uglavnom etiketiraju ovi koji su gori od njega nije bio toliko zlo...Vjerovatno se on,da je sada medju nama,ne bi sam pitao da li će ići druga smjena spasilaca u Tursku,kako reče Novitovic,da će se Bajazit pitati,nego bi se to dogovorili ljudi koji su se školovali za te poslove i probleme...
  • Generic placeholder image
    Milan 13.02.2023. 21:10
    E ne daj Bože u lukavici zemljotresa ,ostala bi samo poljana ko 2000te....
Повезане вијести
Тло не мирује: Нови земљотрес у региону! Тло не мирује: Нови земљотрес у региону!
Ухапшено седам лица због дјечије порнографије Ухапшено седам лица због дјечије порнографије
Ново подрхтавање тла: Земљотрес затресао БиХ Ново подрхтавање тла: Земљотрес затресао БиХ
Најчитаније
  • Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    16h 35m
    0
  • Хуманитарна група „Вукови“ покренулa хуманитарну акцију за породицу Чечар са Пала
    14h 49m
    0
  • У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО)
    12h 39m
    0
  • Република Српска добила нови Изборни закон
    15h 54m
    0
  • У уторак бесплатни прегледи дојке у Источном Старом Граду
    10h 37m
    0