Тужилаштво 40 дана ћутало на оптужбе да радник Дома "Рада Врањешевић" злоставља штићеницу

30.01.2022. 10:22
1
ИЗВОР: srpskainfo.com

Бањалучко тужилаштво мјесец и по ништа није подузимало против портира Дома Рада Врањешевић, а који је осумњичен да је сексуално злостављао дјевојчицу (13) штићеницу те установе, сазнаје Српскаинфо.

- Полиција је одмах реаговала и покренула истрагу. О предузетим активностима су обавијестили Окружно јавно тужилаштво Бањалука и чекали њихову наредбу за наредне кораке. Међутим, тужилаштво је скоро 40 дана остало нијемо – каже извор Српскаинфо.

Тек након што је полиција прије пар дана ухапсила Е.Х. из Модриче због сумње да је сексуално злостављао исту дјевојчицу, она је на иницијативу полиције испитана и на околности од 17. децембра и случаја који се десио са портиром Дома.

– Полиција дошла тако до информација о случају од 17. децембра и тек тада је Тужилаштво подузело кораке, а које је требало подузети још прошли мјесец – додао је извор Српскаинфо.

Коментари 1
 • Generic placeholder image
  Krle 30.01.2022. 22:41
  Žalosno da Tužilaštvo ništa ne radi kako treba, pogotovo u ovom slučaju trebalo je djelovati urgentno-odmah pogotvo kada se radi o maloljetnom licu. Teško narodu koje plaća ovako neodgvorno tužilštvo. Da je neko ukrao naramak drva iz državne šume tu bi bili brzi i hitri, ili ko ne plaća pretplatu za TV oduzeli bi mu urgent i poslednju ili jedinu kozu. I kad neko kaže da sudje i tužioci moraju biti visoko "moralne" i etičke vrijednosti.
Повезане вијести
Двије особе страдале у саобраћајној несрећи код Прњавора Двије особе страдале у саобраћајној несрећи код Прњавора
Снажно невријеме у Бањалуци Снажно невријеме у Бањалуци
Лена Ковачевић донирала косу за осмијех својих вршњака Лена Ковачевић донирала косу за осмијех својих вршњака
Најчитаније
 • Прије 30 година формирана легендарна Српска гарда Илиџа (ФОТО)
  17h 49m
  0
 • У Сарајеву син запалио оца и побјегао
  9h 3m
  0
 • Служен парастос за погинуле борце Српске гарде Илиџа (ФОТО)
  14h 47m
  0
 • Више од 200 учесника на планинарском слету на Требевићу
  11h 10m
  0
 • Заслужено славље "Соколова" у дербију
  9h 17m
  0