Тужилаштво 40 дана ћутало на оптужбе да радник Дома "Рада Врањешевић" злоставља штићеницу

30.01.2022. 10:22
1
ИЗВОР: srpskainfo.com

Бањалучко тужилаштво мјесец и по ништа није подузимало против портира Дома Рада Врањешевић, а који је осумњичен да је сексуално злостављао дјевојчицу (13) штићеницу те установе, сазнаје Српскаинфо.

- Полиција је одмах реаговала и покренула истрагу. О предузетим активностима су обавијестили Окружно јавно тужилаштво Бањалука и чекали њихову наредбу за наредне кораке. Међутим, тужилаштво је скоро 40 дана остало нијемо – каже извор Српскаинфо.

Тек након што је полиција прије пар дана ухапсила Е.Х. из Модриче због сумње да је сексуално злостављао исту дјевојчицу, она је на иницијативу полиције испитана и на околности од 17. децембра и случаја који се десио са портиром Дома.

– Полиција дошла тако до информација о случају од 17. децембра и тек тада је Тужилаштво подузело кораке, а које је требало подузети још прошли мјесец – додао је извор Српскаинфо.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Krle 30.01.2022. 22:41
    Žalosno da Tužilaštvo ništa ne radi kako treba, pogotovo u ovom slučaju trebalo je djelovati urgentno-odmah pogotvo kada se radi o maloljetnom licu. Teško narodu koje plaća ovako neodgvorno tužilštvo. Da je neko ukrao naramak drva iz državne šume tu bi bili brzi i hitri, ili ko ne plaća pretplatu za TV oduzeli bi mu urgent i poslednju ili jedinu kozu. I kad neko kaže da sudje i tužioci moraju biti visoko "moralne" i etičke vrijednosti.
Повезане вијести
Дјед оптужен да је полно злостављао малољетну унуку Дјед оптужен да је полно злостављао малољетну унуку
Ученици Средње музичке школе из Источне Илиџе успјешни у Бањалуци (ФОТО) Ученици Средње музичке школе из Источне Илиџе успјешни у Бањалуци (ФОТО)
Из шахта извучено тијело мушкарца Из шахта извучено тијело мушкарца
Најчитаније
  • Данас обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    5h 46m
    0
  • Мирном шетњом у Добровољачкој улици обиљежене 32 године од злочина
    2h 57m
    2
  • Власника воле више од себе: Топ 10 раса паса који су љековити за душу и мисли
    18h 43m
    0
  • Мушкарац се запалио испред суда (ВИДЕО)
    17h 5m
    0
  • У понедјељак обиљежавање Дана одбране Илиџе
    19h 19m
    3