Тужилаштво тражи 30 дана притвора за осумњиченог за рањавање двоје младих у Штрпцу

07.01.2023. 20:22
0
ИЗВОР: Анадолија

Основно тужилаштво затражило је од Основног суда у Урошевцу одређивање мjере притвора у трајању од 30 дана против А.К., осумњиченог за рањавање двоје младих Срба, од 11 и 21 годину, у петак у Готовуши код Штрпца.

Окривљеном, који је припадник тзв. Косовских безбjедоносних снага, јуче након хапшења одређена је мjера задржавања од 48 сати због сумње да је починио кривично дело "Убиство у покушају".

Тужилаштво је саопштило да "постоји основана сумња да је окривљени 6. јануара 2023. године, око 14 часова, у селу Готовуша, општина Штрпце, намјерно покушао да одузме животе повријеђених М.С. и С.С, где је послије вербалне свађе која се догодила на лицу мјеста извадио револвер марке 'Мосберг' и два пута пуцао погодивши повријеђене, који су задобили тјелесне повреде".

Окривљени је, наводи Тужилаштво, тиме починио кривично дјело "Тешко убиство у покушају". Додаје се да су повријеђени прво упућени у Дом здравља у Штрпцу, а затим у болници у Грачаници.

Тужилаштво истиче да је окривљени кршећи важећи закон о оружју на Косову, употребио оружје с дозволом, марке "Мосберг", модел МЦ2Ц, калибра 9X19мм, чиме је починио кривично дјело "Употреба опасног оружја или алата".

Такође, према наводима Тужилаштва, постоји основана сумња да је 6. јануара 2023. године, око 13 часова, на Брезовици, општина Штрпце, окривљени употребом оружја причинио велику опасност по животе људи.

Окривљени је, након што својим аутомобилом марке "Голф В" није могао да се прикључи на пут који води ка Ски центру Брезовица због гужве на путу, скренуо ка Штрпцу и из револвера марке "Мосберг" пуцао пет пута у ваздух, чиме је починио кривично дјело "Изазивање опште опасности".

Највиши косовски врх, као и челници међународних мисија и институција, осудили су овај напад и затражили да се случај у потпуности истражи.

Подсјећамо, рођаци Стефан Стојановић (11) и Милош Стојановић (21) рањени су на Бадњи дан, кад је на њих, без икаквог повода, из возила у покрету пуцао локални Албанац, за којег се касније открило да је припадник тзв. КБС.

Коментари 0
Повезане вијести
Митрополит Јоаникије: Косово је данас грдно судилиште Митрополит Јоаникије: Косово је данас грдно судилиште
Митрополит Јоаникије: Косово - српско огњиште које оставити нећемо! Митрополит Јоаникије: Косово - српско огњиште које оставити нећемо!
Бачена експлозивна направа на српски локал у Ранилугу Бачена експлозивна направа на српски локал у Ранилугу
Најчитаније
  • Милан треба нашу помоћ – позови 17047
    18h 49m
    0
  • "Ђурђевдан" први пут запјеван у возу смрти
    8h 2m
    0
  • У уторак испраћај проте Воја Чаркића
    7h 33m
    1
  • Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана
    7h 56m
    0
  • Побједник туцијаде у Палама Филип Илић
    22h 53m
    0