Зворник: У понедјељак пет година од терористичког напада на полицијску станицу

25.04.2020. 12:50
0
ИЗВОР: Srna

У понедјељак, 27. априла, навршава се пет година од терористичког напада на Полицијску станицу Зворник у којем је Нердин Ибрић /24/ из зворничког насеља Кучић Кула убио полицајца Драгана Ђурића /47/ и ранио његове колеге Стеву Миловановића и Жељка Гајића.

Ибрић је био припадник вехабијског покрета. Терористички напад је извео 27. априла 2015. године око 19.00 часова, у вријеме примопредаје смјене.

Он се пред Полицијску станицу довезао у аутомобилу "голф два" црне боје и уз поклич "Алаху екбер" /Алах је велики/ упао је у Полицијску станицу и почео да пуца из такозване "пумпарице".

У размјени ватре терориста је ликвидиран.

Поводом овог трагичног догађаја испред Полицијске станице Зворник и на мјесном гробљу у Каракају, биће положено цвијеће и служен помен.

Начелник Полицијске управе Зворник Александар Васиљевић рекао је Срни да ће обиљежавање сјећања на страдање полицајца Ђурића бити уприличено без присуства великог броја људи ради превенције ширења вируса корона.

Васиљевић је истакао да су правосудне институције БиХ нијеме и послије пет година од терористичког напада, да ни Тужилаштво ни Суд Бих никога од присутних том догађају нису позвали у својству свједока ради давања изјаве нити је шта друго учињено.

-Правосудне институције БиХ и даље упорно ћуте о априлском терористичком нападу у Зворнику- рекао је Васиљевић.

Полицијској управи Зворник, каже, није враћено ни оружје ни униформа са вјештачења, које је након терористичког напада изузето ради истраге.

Васиљевић је рекао да овај терористички чин, који је потресао све добронамјерне људе, посебно Зворничане и колеге Драгана Ђурића, никада не може бити заборављен.

-Не може се никада заборавити да терориста, у име неке идеје, дође у Полицијску станицу у намјери да убија- рекао је Васиљевић и додао да је полиција, поучена тим искуством, подигла на виши безбједносни ниво све службе на подручју ове полицијске управе, што је сада стална пракса.

Васиљевић је напоменуо да су Полицијска управа и Градска управа Зворник као одговор на терористички напад на Полицијску станицу 2015. године покренуле заједнички пројекат "Превентивно дјеловање локалне заједнице у спречавању насилног екстремизма и тероризма", који је усвојен у Скупштини града.

Према његовим ријечима, овај пројекат Полицијске управе и града Зворника, који је први такав пројекат у БиХ, може послужити и осталим локалним заједницама да би осујетили ове негативне друштвене појаве.

Коментари 0
Повезане вијести
Аутом се закуцао у радар у Прњавору па ухапшен Аутом се закуцао у радар у Прњавору па ухапшен
Ухапшена жена која је планирала напад на руске трупе Ухапшена жена која је планирала напад на руске трупе
Пријављено да је возач дјетету нудио новац и вожњу Пријављено да је возач дјетету нудио новац и вожњу
Најчитаније
  • „Ако изађеш, бићеш заклан“: Исповијест Данила Берибаке који је преживио пакао Доборовољачке улице
    6h 52m
    9
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    5h 48m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    21h 32m
    0
  • Нормализован саобраћај на магистралном путу Фоча-Гацко
    22h 44m
    0
  • Посљедњи кондоров лет
    19h 17m
    0