У акцији добровољног давања крви 300 кадета

18.11.2019. 13:08
0
ИЗВОР: СРНА

У акцији добровољног давања крви поводом крсне славе Министарства унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске – Аранђеловдана пријавило се 300 кадета Полицијске академије, рекао је начелник Управе за полицијску обуку МУП-а Српске Миле Шикман.

Он је истакао да МУП акцијама добровољног давања крви афирмише хуману страну полиције.

-Посебно је важно што је ријеч о најмлађим припадницима МУП-а. Ову акцију са кадетима практикујемо два пута годишње – за Дан Полиције и за крсну славу МУП-а. Очекуем да ћемо ову традицију наставити и наредних година - рекао је Шикман новинарима у Бањалуци.

Он је навео да велики број кадета који су се одазвали акцији говори да су, иако тек стасавају у полицијске редове, свјесни и ове стране полицијске професије и да ће МУП имати нову генерацију хуманих полицајаца који ће као и њихове колеге увијек бити ту када су најпотребнији грађанима.

Према његовим ријечима, кадети ће оброк који добијају сви даваоци од Завода за трансфузиологију, поклонити Дому за дјецу без родитељског старања „Рада Врањешевић“ у Бањалуци.

Кадет 21. класе Полицијске академије из Бањалуке Бојан Арбутина каже да је до сада више пута добровљно дао крв, те да му је част да то данас може урадити са колегама са академије.

Кадет 21. класе Полицијске академије из Козарске Дубице Слађана Булић рекла је да први пут дарује крви, те да јој је част да заједно са колегама на овај начин помаже онима којима је помоћ потребна.

-Хуманост је најважнија особина полицијских службеника и овако великим одзивом акцији, то смо и потврдили - сматра Булићева.

Директор Завода за трансфузијску медицину Републике Српске Гордана Гузијан рекла је да је пријављено око 300 кадета који ће током ове седмице дати крв у Заводу у Бањалуци поводом обиљежавања крсне славе МУП-а Српске – Аранђеловдана.

-Ове акције су нам добродошле због предстојећих празника да би се попуниле залихе крви и због повећаног броја саобраћајних незгода - додала је Гузијанова.

Коментари 0
Повезане вијести
Пријављено да је возач дјетету нудио новац и вожњу Пријављено да је возач дјетету нудио новац и вожњу
Полицајци Суботић и Митровић трче за лијечење суграђанке Полицајци Суботић и Митровић трче за лијечење суграђанке
Афера “Ролекс” тресе Европу: Украли 600 милиона евра, новац трошили на невиђени луксуз Афера “Ролекс” тресе Европу: Украли 600 милиона евра, новац трошили на невиђени луксуз
Најчитаније
  • У суботу обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    13h 56m
    0
  • Сјећање на Ицу - дјевојчицу лављег срца
    17h 20m
    0
  • Фоча: Службеник осумњичен да је оштетио клијента банке за 20.000 КМ
    12h 49m
    0
  • Јереј Видак Вујадиновић - Дјечак
    4h 26m
    0
  • У Средњој школи „28. јуни“ одржан округли сто о значају и заштити менталног здравља (ФОТО)
    4h 7m
    0