У акцији "Траг" ухапшено седам лица

03.08.2020. 18:55
0
ИЗВОР: Srna

Шест лица са подручја Требиња и једно из Фоче ухапшено је данас у полицијској акцији "Траг" усмјереној на откривање организоване криминалне групе која се бави кријумчарењем дроге, док је једна особа из Требиња у бјекству, рекао је начелник требињске Полицијске управе Синиша Лакета.

Он је навео да је данас извршен претрес на 12 локација, те да су слободе лишена лица чији су иницијали Н.Ш., М.С., Д.Б., М.Н, С.В. и Ф.В из Требиња, као и лице чији су иницијали Н.В. из Фоче.

-Током активности одузето је око 1,5 килограм прашкасте бијеле материје која својим карактеристикама асоцира на опојну дрогу, међутим накнадним вјештачењима одредићемо се тачно о којој врсти дроге је ријеч - да ли је у питању кокаин или нека друга врста дрога- рекао је Лакета.

Лакета је истакао да је у акцији одузет и одређен број путничких аутомобила, сим картица и мобилних телефона, као и других доказа.

Он је навео да ће надлежном тужилаштву бити поднесен извјештај против 12 лица, те да активности на подручју Требиња и Фоче и даље трају.

Акцију од јутрос спроводе припадници Управе за организовани и тешки криминалитет и полицијских управа Требиње и Фоча у сарадњи са припадницима Специјалне антитерористичке јединица, Жандармерије, Управе криминалистичке полиције.

Оперативна акција се спроводи под надзором Тужилаштва БиХ и у сарадњи са Министарством унутрашњих послова Хрватске.

Лакета је рекао да је акција "Траг" почела у септембру 2019. године, а проводила се на подручју Источне Херцеговине, Полицијске управе Фоча, града Мостара, Херцеговачко-неретванског кантона и Дубровачке жупаније у Хрватској.

Коментари 0
Повезане вијести
Двојица Фочака претукла Билећанина Двојица Фочака претукла Билећанина
На конгресу стоматолога операција уживо и предавања стручњака На конгресу стоматолога операција уживо и предавања стручњака
У Фочи ухапшене двије особе због кријумчарења Египћана У Фочи ухапшене двије особе због кријумчарења Египћана
Најчитаније
  • Преминула дјевојчица Хелена Гавран - Почивај у миру, црвенокоса дјевојчице!
    15h 29m
    2
  • Божовић: Воља народа се не може никаквим притисцима спријечити
    20h 27m
    0
  • Куглоф
    12h 23m
    0
  • Интервју са др Игором Лукићем, кандидатом за градоначелника Источног Сарајева
    17h 23m
    17
  • Тежак судар ђачког аутобуса и аутомобила
    1h 57m
    0