У априлу регистровано 45 кривичних дјела

13.05.2022. 15:29
0
ИЗВОР: srna.rs

На подручју у надлежности Полицијске управе Источно Сарајево у априлу је регистровано 45 кривичних дјела, колико је било у истом периоду прошле године, речено је данас на конференцији за новинаре Управе.

Начелник Полицијске управе Источно Сарајево Бранимир Шеховац рекао је да је стање безбједности на подручју у надлежности Управе стабилно и задовољавајуће, те да су остварени добри резултати у свим сегментима.

- Нисмо имали тежих кривичних дјела, односно кривичних дјела са тешким степеном друштвене опасности. Имамо добру расвијетљеност дјела и по непознам извршиоцу. Нисмо имали отуђења моторних возила - истакао је Шеховац на Палама.

Он је навео да је смањен број кривичних дјела против имовине и да су полицијски службеници остварили добре резултате из области организованог криминалитета, односно из области злоупотребе дрога.

Шеховац је поручио да ће припадници Управе у наредном периоду наставити да предузимају све неопходне мјере како би стање на подручју Управе било још боље.

Начелник сектора криминалистичке полиције Радомир Церовина рекао је да је надлежном тужилаштву достављено 39 извјештаја о почињеним кривичним дјелима против 42 лица, од тога против девет повратника и једног малољетника, као и 24 извјештаја о предузетим мјерама и радњама.

- Од укупног броја извршених кривичних дјела, 12 је почињено од непознатог извршиоца, од којих је расвијетњено шест. Коефицијент расвијетљености по непознатом извршиоцу износи 46 одсто, док је коефицијент укупне расвијетљености 86 одсто - изјавио је Церовина.

Према његовим ријечима, структуру кривичних дјела чине 34 кривична дјела општег криминалитета, четири из области привредног криминалитета, шест у вези са злоупотребом опојних дрога и једно против безбједности јавног саобраћаја.

Церовина је додао да су у априлу имали једно кривично дјело разбојништво, али да није било кривичних дјела са већим степеном друштвене опасности.

Инспектор полиције Саша Витковић навео је да је током априла на подручју у надлежности Полицијске управе Источно Сарајево евидентирано 35 нарушавања јавног реда и мира, што је за 16,7 одсто мање у односу на исти период прошле године.

Витковић је рекао да су поднесена два захтјева за покретање прекршајног поступка и уручено укупно 36 прекршајних налога.

- У структури прекршаја најчешћи су вријеђање, конзумирање опојних дрога, свађа, вриска и непристојно понашање. Највећи број извршилаца је старости од 21 до 30 година и од 40 до 50 година - истакао је Витковић.

Када је ријеч о безбједности саобраћаја, Витковић је рекао да је у априлу евидентирана 41 саобраћајна незгода, што је 19,6 одсто мање у односу на исти период претходне године, а погинулих лица није било. Два лица су теже повријеђена и 14 лакше.

Регистровано је 2.897 прекршаја из области безбједности саобраћаја, а санкционисано је 2.630 лица.

Коментари 0
Повезане вијести
Крађа у Палама Крађа у Палама
У Источном Сарајеву лишено слободе осам лица У Источном Сарајеву лишено слободе осам лица
ПУ Источно Сарајево: За три мјесеца смањење кривичних дјела за 14 одсто ПУ Источно Сарајево: За три мјесеца смањење кривичних дјела за 14 одсто
Најчитаније
  • Радник пао са стуба и погинуо
    8h 13m
    0
  • Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи
    9h 28m
    0
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    15h 19m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    13h 46m
    0
  • Прије 26 годинa срушен Жежељев мост преко Дунава
    15h 38m
    0