У част Брајанту „Далас маверикси“ повлаче дрес са бројем 24

27.01.2020. 10:46
0
ИЗВОР: Srna

Кошаркашки клуб из Даласа "Далас маверикси" повући ће дрес са бројем 24 у част трагичног настрадалог NBA кошаркаша Кобија Брајанта, саопштио је власник франшизе Марк Кјубан.

-Шокирани смо вијестима о смрти Кобија Брајанта и његове кћерке Ђијане. Коби је био амбасадор кошарке, легенда и глобална икона. Био је вољен и посвећен отац. Његова заоставштина превазилази кошарку и наша организација је одлучила да дрес Даласа са бројем 24 више никад нико не носи- наводи се у саопштењу.

Најбољи српски спортиста Новак Ђоковић огласио се поводом трагедије која је задесила породицу Брајант, нагласивши да искрено тугује због ове тужне вијести.

-Коби ми је био велики ментор и пријатељ. Ти и твоја кћерка ћете живјети заувијек у нашим срцима. Не постоје ријечи којима бих описао своје саучешће породици Брајант и свим породицама које пате због ове трагедије. Почивај у миру, пријатељу- написао је Ђоковић на "Твитеру".

Генерални менаџер "Сакраменто кингса" Владе Дивац опростио се од трагично погинулог Брајанта, једног од најбољих кошаркаша свих времена, наводећи да је "Коби инспирисао људе широм свијета".

-Коби је веома волио кошарку и своју породицу. Док размишљам о његовој невјероватној заоставштини, сјећам се његовог такмичарског духа и тога да је милионе људи широм свијета инспирисао. Као отац, губитак Ђијане је поражавајући. Срцем сам уз Ванесу, њихове кћерке и све оне који су погођени- написао је Дивац на "Инстаграму".

Кошаркашка легенда Мајкл Џордан огласио се саопштењем преко свога менаџера и рекао да му је Коби био као млађи брат.

-Волио сам Кобија, био ми је као млађи брат. Често смо разговарали и недостајаће ми наши разговори. Био је велики такмичар, један од великана ове игре- написао је ДЖордан.

Предсједник САД Доналд Трамп написао је на Твитеру да је смрт Кобија Брајанта страшна вијест.

Саучешће је изразио и бивши предсједник САД Барак Обама, истичићи да је Коби био легенда и да је тек почињао други чин у животу.

-То што је погинула и његова кћерка, посебно нас потреса као родитеље. Мишел и ја се молимо за вас и шаљемо љубав Ванеси и цијелој породици Брајант- написао је Обама.

Зграда градске скупштине у Лос Анђелесу обојена је у пурпурну боју како би одали почаст човеку послије чије смрти многи кажу да Лос Анђелес више неће бити исти.

У хеликоптерској несрећи недалеко од Лос Анђелеса у којој је погинуо легендарни кошаркаш америчке NBA лиге Коби Брајант живот је изгубила и његова тринаестогодишња кћерка и још седам особа.

Хеликоптер "Sikorski-76" срушио се усљед магле у брдовитом подручју изван Калабасаса у савезној држави Калифорнија на око 65 километара југозападно од центра Лос Анђелеса.

Након несреће избио је пожар ниског растиња који је угашен након сат времена.

Амерички кошаркаш Коби Брајант рођен је 1978. године у Филаделфији.

Био је најбољи стријелац у историји "Лејкерса". Са репрезентацијом САД освојио је двије златне Олимпијске медаље, 2008. и 2012. године.

Са 34 године и 104 дана Брајант је постао најмлађи кошаркаш, који је у NBA лиги постигао 30.000 поена.

Брајант је 29. новембара 2015. године званично саопштио да ће сезона 2015/2016. бити његова последња, након 20 година играња у НБА. У својој посљедњој утакмици у NBA лиги, 13. априла 2016. против "Јуте", постигао је 60 поена.

У суботу увече на трећем мјесту листе стријелаца по броју поена, претекао га је Леброн ДЖејмс, чему је Коби посветио и посљедњу објаву на друштвеној мрежи "Твитер".

Коментари 0
Повезане вијести
Језива несрећа: Погинули моториста и жена, дијете (3) тешко повријеђено Језива несрећа: Погинули моториста и жена, дијете (3) тешко повријеђено
Двије особе погинуле приликом слијетања возила Двије особе погинуле приликом слијетања возила
Нови детаљи о смрти Кобија Брајанта: Стигао је извјештај аутопсије Нови детаљи о смрти Кобија Брајанта: Стигао је извјештај аутопсије
Најчитаније
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    4h 10m
    0
  • Радник пао са зграде, тешко повријеђен
    22h 15m
    0
  • Аутобус слетио у провалију код Макарске (ВИДЕО)
    18h 24m
    0
  • Требињски гениje Вук Јанковић ријешио математички проблем стар 58 година
    22h 3m
    4
  • Снијег поново забијелио БиХ
    16h 31m
    0