У четвртак изложба слика Наде Матле Делић

21.03.2022. 08:49
0
ИЗВОР: Катера

Културни центар Источно Ново Сарајево у четвртак, 24. марта у 19.00 часова уприличиће отварање  изложбе слика "Чудесна орхидеја", ауторице Наде Матле, рођ. Делић.

Нада Матле Делић рођена је 16. 7. 1949. године у Сарајеву.

Склоност за цртање и сликање исказује још у основној школи. Међутим, након завршеног основног образовања, стицајем околности, образовање наставља у гимназији, а затим на Правном факултету.

Прве успјешније слике настају у гимназијским данима, а сликањем се интензивније бави по завршетку факултета када почиње излагати на колективним изложбама, а на неким и са значајним запажањем изложених радова. Такође, издваја се и учешће на Изложби у Београду - на Савезном нивоу Екс Југославије.

Учествује на ликовним колонијама као и манифестацијама хуманитарног карактера, међу којима се издваја она у организацији УНИЦЕФ-а.

Истовремено, похађа и успјешно завршава Школу сликања код Академског сликара Сеада Чизмића.

Члан је СПКД "Просвјета" и ХКД "Напредак" у оквиру којег редовно учествује у колективним изложбама и другим активностима.

 У изложеним радовима су заступљене технике - уље на платну, уљани пастел и туш.

Ова изложба представља пресјек радова који су настали посљедњих 20 година, саопштено је из Културног центра Источно Ново Сарајево.

Слика

 

Коментари 0
Повезане вијести
Приказан филм о одбрани Српске Илиџе Приказан филм о одбрани Српске Илиџе
У Источном Сарајеву приказан документарни филм посвећен Дари Секулић (ФОТО) У Источном Сарајеву приказан документарни филм посвећен Дари Секулић (ФОТО)
Промовисана књига „Србија од винчанске цивилизације до 1918. године“ у Источном Сарајеву Промовисана књига „Србија од винчанске цивилизације до 1918. године“ у Источном Сарајеву
Најчитаније
  • Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
    19h 33m
    5
  • Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО)
    17h 8m
    6
  • Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици
    22h 16m
    0
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    3h 7m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    1h 34m
    0