U četvrtak izložba slika Nade Matle Delić

21.03.2022. 08:49
0
IZVOR: Katera

Kulturni centar Istočno Novo Sarajevo u četvrtak, 24. marta u 19.00 časova upriličiće otvaranje  izložbe slika "Čudesna orhideja", autorice Nade Matle, rođ. Delić.

Nada Matle Delić rođena je 16. 7. 1949. godine u Sarajevu.

Sklonost za crtanje i slikanje iskazuje još u osnovnoj školi. Međutim, nakon završenog osnovnog obrazovanja, sticajem okolnosti, obrazovanje nastavlja u gimnaziji, a zatim na Pravnom fakultetu.

Prve uspješnije slike nastaju u gimnazijskim danima, a slikanjem se intenzivnije bavi po završetku fakulteta kada počinje izlagati na kolektivnim izložbama, a na nekim i sa značajnim zapažanjem izloženih radova. Takođe, izdvaja se i učešće na Izložbi u Beogradu - na Saveznom nivou Eks Jugoslavije.

Učestvuje na likovnim kolonijama kao i manifestacijama humanitarnog karaktera, među kojima se izdvaja ona u organizaciji UNICEF-a.

Istovremeno, pohađa i uspješno završava Školu slikanja kod Akademskog slikara Seada Čizmića.

Član je SPKD "Prosvjeta" i HKD "Napredak" u okviru kojeg redovno učestvuje u kolektivnim izložbama i drugim aktivnostima.

 U izloženim radovima su zastupljene tehnike - ulje na platnu, uljani pastel i tuš.

Ova izložba predstavlja presjek radova koji su nastali posljednjih 20 godina, saopšteno je iz Kulturnog centra Istočno Novo Sarajevo.

Slika

 

Komentari 0
Povezane vijesti
Prikazan film o odbrani Srpske Ilidže Prikazan film o odbrani Srpske Ilidže
U Istočnom Sarajevu prikazan dokumentarni film posvećen Dari Sekulić (FOTO) U Istočnom Sarajevu prikazan dokumentarni film posvećen Dari Sekulić (FOTO)
Promovisana knjiga „Srbija od vinčanske civilizacije do 1918. godine“ u Istočnom Sarajevu Promovisana knjiga „Srbija od vinčanske civilizacije do 1918. godine“ u Istočnom Sarajevu
Najčitanije
  • Na današnji dan rođen Filip Višnjić
    8h 46m
    0
  • Autobus sletio u provaliju kod Makarske (VIDEO)
    23h 0m
    0
  • Snijeg ponovo zabijelio BiH
    21h 7m
    0
  • Slaviša Mazić kandidat SDS za načelnika Vlasenice
    19h 55m
    0
  • Ujić oslobođen optužbe za zločine u Rogatici
    2h 37m
    0