У четвртак обиљежавање одбране Војковића, Грлице и Крупца

15.07.2022. 10:16
0
ИЗВОР: katera.news

Обиљежавање 30 година од одбране Војковића, Грлице и Крупца у Одбрамбено-отаџбинском рату биће уприличено у четвртак, 21. јула, када ће бити служени Света литургија у Храму Светог свештеномученика Петра Дабробосанског у Војковићима и парастос за погинуле борце са подручја Источне Илиџе.

Почетак литургије је у 9.00 часова, а затим ће код Спомен-капеле код цркве у Војковићима бити положени вијенци.

У 10.30 часова планирано је окупљање грађана испред цркве у Војковићима, након чега ће услиједити традиционални одлазак на Илињачу. У 12.00 часова планиран је долазак на Илињачу и послужење војничког пасуља.

У склопу манифестације, 26. јула предвиђен је почетак спортских активности,  а дан раније биће обављено жријебање такмичарских група.

Током борби које су вођене 4. августа 1992. године, за одбрану Војковића, Грлице и Крупца, погинуло је седам српских бораца, а 14 их је тешко рањено.

За слободу Републике Српске и српског народа са овог подручја животе је дало више од 250 бораца Друге сарајевске бригаде.

Слика

 

Коментари 0
Повезане вијести
„Васкршње радости“ у Источној Илиџи 8. маја „Васкршње радости“ у Источној Илиџи 8. маја
Одржан састанак са представницима Удружења пчелара „Рој“ из Источне Илиџа Одржан састанак са представницима Удружења пчелара „Рој“ из Источне Илиџа
Млади уређивали терен за одбојку на пијеску и некрополу стећака Млади уређивали терен за одбојку на пијеску и некрополу стећака
Најчитаније
  • У суботу обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    16h 34m
    0
  • Сјећање на Ицу - дјевојчицу лављег срца
    19h 58m
    0
  • Фоча: Службеник осумњичен да је оштетио клијента банке за 20.000 КМ
    15h 27m
    0
  • Јереј Видак Вујадиновић - Дјечак
    7h 4m
    0
  • У Средњој школи „28. јуни“ одржан округли сто о значају и заштити менталног здравља (ФОТО)
    6h 45m
    0