U četvrtak obilježavanje odbrane Vojkovića, Grlice i Krupca

15.07.2022. 10:16
0
IZVOR: katera.news

Obilježavanje 30 godina od odbrane Vojkovića, Grlice i Krupca u Odbrambeno-otadžbinskom ratu biće upriličeno u četvrtak, 21. jula, kada će biti služeni Sveta liturgija u Hramu Svetog sveštenomučenika Petra Dabrobosanskog u Vojkovićima i parastos za poginule borce sa područja Istočne Ilidže.

Početak liturgije je u 9.00 časova, a zatim će kod Spomen-kapele kod crkve u Vojkovićima biti položeni vijenci.

U 10.30 časova planirano je okupljanje građana ispred crkve u Vojkovićima, nakon čega će uslijediti tradicionalni odlazak na Ilinjaču. U 12.00 časova planiran je dolazak na Ilinjaču i posluženje vojničkog pasulja.

U sklopu manifestacije, 26. jula predviđen je početak sportskih aktivnosti,  a dan ranije biće obavljeno žrijebanje takmičarskih grupa.

Tokom borbi koje su vođene 4. avgusta 1992. godine, za odbranu Vojkovića, Grlice i Krupca, poginulo je sedam srpskih boraca, a 14 ih je teško ranjeno.

Za slobodu Republike Srpske i srpskog naroda sa ovog područja živote je dalo više od 250 boraca Druge sarajevske brigade.

Slika

 

Komentari 0
Povezane vijesti
Preliminarna rang–lista za dodjelu studentskih stipendija Opštine Istočna Ilidža Preliminarna rang–lista za dodjelu studentskih stipendija Opštine Istočna Ilidža
Počeo Zvezdin kamp u Istočnoj Ilidži (FOTO) Počeo Zvezdin kamp u Istočnoj Ilidži (FOTO)
Sutra Sveta tajna Jeleosvećenja u Hramu Svetog sveštenomučenika Petra u Vojkovićima Sutra Sveta tajna Jeleosvećenja u Hramu Svetog sveštenomučenika Petra u Vojkovićima
Najčitanije
  • Malobrojni izletnici na prvomajskom uranku u Istočnom Novom Sarajevu
    19h 47m
    3
  • Dan kada je otišao Sena - „Kišni čovjek“
    20h 52m
    4
  • Ženu ugrizao poskok dok je čupala mladi luk
    14h 35m
    0
  • Utopio se otac devetoro djece
    15h 41m
    0
  • Dječak iz BiH pao pod traktor, helikopterom prebačen u bolnicu
    10h 49m
    0