У Црној Гори почело такмичење у излежавању

20.08.2022. 20:21
0
ИЗВОР: glassrpske.com

Традиционално 11. такмичење у лежању, по којем је Црна Гора јединствена у Европи, почело је данас у етно селу “Монтенегро” у Пиви.

Такмичење је окупило девет учесника из Никшића, Подгорице, Даниловграда и Београда који се боре за новачну награду у износу од 350 еура, пишу Вијести.ме. Првонаграђени такођер добија рафтинг, викенд у етно селу, ручак за двоје у ресторану у Подгорици и још доста награда од спонзора. Вриједност “утјешних” награда је око 500 еура, кажу организатори.

Правила су једноставна - новац и поклоне добија онај ко се може најдуже излежавати, а једино дозвољено кретање је тоалет на сваких осам сати.

Прошле године је награду освојила Подгоричанка Дубравка Алексић која је уједно оборила и рекорд од 117 сати лежања. Ове године из Подгорице су дошли Јелена Николић из Никшића и њен једанаестогодишњи син Милутин, иначе најмлађи такмичар до сада. И док се Јелена за такмичење пријавила због дружења и уживања, Милутина, који је ученик шестог разреда, су привукли чист ваздух и награда.

Жарко Пејановић, са Забјела, дошао је да са супругом Жаном Гардашевић и сестром Николином.

- У Подгорици је вруће, нијесам спавао, па дођох да се наспавам. Овдје је одлично - са осмијехом је казао Жарко.

Након што је снимио све такмичаре и узео од њих кратке изјаве своју локацију је заузео и Вук Кољеншић из Даниловграда.

- Разлог што сам се пријавио за такмичење је да се кревет и ја зближимо будући да кревет ријетко кад гледам, јер немам кад од скитње. Видјећемо колико ћу издржати. Нијесам сигуран да ћу издржати дуго, али важно је учествовати - поручио је Вук.

За награду се боре и Весна Атанасијевић из Подгорице и Вања Ђедовић из Никшића. Тања Мијовић која је поријеклом из Црне Горе, а већ дуго живи у Београду, за такмичење је чула од пријатељица те је такође дошла “испипати” атмосферу и опробати се у дугом лежању.

Коментари 0
Повезане вијести
Скандал у Црној Гори: Прекинут дерби за титулу због дивљања навијача (ВИДЕО) Скандал у Црној Гори: Прекинут дерби за титулу због дивљања навијача (ВИДЕО)
Ученици Средње музичке школе из Источне Илиџе успјешни у Бањалуци (ФОТО) Ученици Средње музичке школе из Источне Илиџе успјешни у Бањалуци (ФОТО)
Земљотрес у Црној Гори, осјетио се и у БиХ Земљотрес у Црној Гори, осјетио се и у БиХ
Најчитаније
  • Млади гуслар Лазар чува традицију и народнe обичајe
    20h 5m
    0
  • У храму у Војковићима служено празнично вечерње богослужење (ФОТО)
    21h 16m
    0
  • Несрећа код Градишке са трагичним епилогом: Погинуо мушкарац!
    22h 42m
    0
  • Драма у Мадриду: Надал изгубио живце, свађао се са судијом (ВИДЕО)
    22h 47m
    0
  • Света тајна Јелеосвећења у Храму Светог Василија Острошог у сриједу
    2h 56m
    0