U Crnoj Gori počelo takmičenje u izležavanju

20.08.2022. 20:21
0
IZVOR: glassrpske.com

Tradicionalno 11. takmičenje u ležanju, po kojem je Crna Gora jedinstvena u Evropi, počelo je danas u etno selu “Montenegro” u Pivi.

Takmičenje je okupilo devet učesnika iz Nikšića, Podgorice, Danilovgrada i Beograda koji se bore za novačnu nagradu u iznosu od 350 eura, pišu Vijesti.me. Prvonagrađeni također dobija rafting, vikend u etno selu, ručak za dvoje u restoranu u Podgorici i još dosta nagrada od sponzora. Vrijednost “utješnih” nagrada je oko 500 eura, kažu organizatori.

Pravila su jednostavna - novac i poklone dobija onaj ko se može najduže izležavati, a jedino dozvoljeno kretanje je toalet na svakih osam sati.

Prošle godine je nagradu osvojila Podgoričanka Dubravka Aleksić koja je ujedno oborila i rekord od 117 sati ležanja. Ove godine iz Podgorice su došli Jelena Nikolić iz Nikšića i njen jedanaestogodišnji sin Milutin, inače najmlađi takmičar do sada. I dok se Jelena za takmičenje prijavila zbog druženja i uživanja, Milutina, koji je učenik šestog razreda, su privukli čist vazduh i nagrada.

Žarko Pejanović, sa Zabjela, došao je da sa suprugom Žanom Gardašević i sestrom Nikolinom.

- U Podgorici je vruće, nijesam spavao, pa dođoh da se naspavam. Ovdje je odlično - sa osmijehom je kazao Žarko.

Nakon što je snimio sve takmičare i uzeo od njih kratke izjave svoju lokaciju je zauzeo i Vuk Koljenšić iz Danilovgrada.

- Razlog što sam se prijavio za takmičenje je da se krevet i ja zbližimo budući da krevet rijetko kad gledam, jer nemam kad od skitnje. Vidjećemo koliko ću izdržati. Nijesam siguran da ću izdržati dugo, ali važno je učestvovati - poručio je Vuk.

Za nagradu se bore i Vesna Atanasijević iz Podgorice i Vanja Đedović iz Nikšića. Tanja Mijović koja je porijeklom iz Crne Gore, a već dugo živi u Beogradu, za takmičenje je čula od prijateljica te je takođe došla “ispipati” atmosferu i oprobati se u dugom ležanju.

Komentari 0
Povezane vijesti
NATO je ubio cijelo mjesto i onda smo ušli u – NATO NATO je ubio cijelo mjesto i onda smo ušli u – NATO
Milićki srednjoškolci pobjednici Međunarodne izložbe ideja i inovacija Milićki srednjoškolci pobjednici Međunarodne izložbe ideja i inovacija
Ekipa OŠ „Srbija“ prva na takmičenju iz oblasti saobraćaja i vještine u vožnji biciklom (FOTO) Ekipa OŠ „Srbija“ prva na takmičenju iz oblasti saobraćaja i vještine u vožnji biciklom (FOTO)
Najčitanije
  • Dan kada je otišao Sena - „Kišni čovjek“
    14h 38m
    4
  • Malobrojni izletnici na prvomajskom uranku u Istočnom Novom Sarajevu
    13h 33m
    3
  • Ženu ugrizao poskok dok je čupala mladi luk
    8h 21m
    0
  • Utopio se otac devetoro djece
    9h 27m
    0
  • Međunarodni praznik rada, 1. maj – simbol borbe za bolji i pravedniji svijet
    17h 55m
    0