У Црној Гори 40 посто више туриста него прошле године

31.08.2019. 16:12
0
ИЗВОР: srpskainfo.com

У Црној Гори тренутно се одмара 143.000 туриста, што је за 40 посто више него прошле године у исто вријеме, рекао је црногорски министар одрживог развоја и туризма Павле Радуловић.

До краја године Црну Гору посјетиће близу два и по милиона туриста, тврди министар и наводи да ће и ове године приходи премашити милијарду евра.

До сада је преко седам милиона евра приходовано и од наплате боравишне таксе, рекао је он за Радио Црне Горе.

Преко 50 одсто хотела у Црној Гори категорисано је са 4 и 5 звјездица а то је, како наглашава ресорни министар, доказ унапређења туристичке понуде.

Радуловић наводи да је у Црној Гори све више туриста са западноевропског и скандинавског тржишта, а биљежи се и пораст гостију са далеких дестинација.

Бука, комунална неуређеност и саобраћајне гужве током шпица сезоне најзначајнији су недостаци туристичке понуде. Недостатак квалификоване радне снаге, сматра Радуловић, превазићиће се оног момента кад сезона у Црној Гори буде трајала свих 12 мјесеци.

Коментари 0
Повезане вијести
Претходне седмице у Херцег Новом боравило преко четири хиљаде гостију Претходне седмице у Херцег Новом боравило преко четири хиљаде гостију
Најчитаније
  • Преминуо кошаркаш Небојша Еркић
    4h 15m
    0
  • Слани мафини
    13h 36m
    0
  • Судбину Великог рата тог дана одлучило 62.000 Срба
    15h 31m
    0
  • Глас могућ за само три кандидата, теже до мандата са ниже позиције на листи
    13h 25m
    0
  • Божовић најавио и контракривичну пријаву против Вујичића
    7h 54m
    0