У депоу недостаје оружје из пет активних предмета

20.09.2023. 19:16
0
ИЗВОР: srna.rs

Предсједник подгоричког Вишег суда Борис Савић рекао је да је, након што је откривен тунел у депоу тог суда, утврђено да недостаје оружје из пет предмета који су у току.

Савић је рекао да би у тим предметима адвокати могли да траже нова вјештачења и додао да попис депоа није завршен.

Он није рекао о којим предметима је ријеч, али је истакао да није могуће да је ријеч о циљаним предметима који се односе на исту криминалну групу.

Савић је након сједнице Судског савјета рекао новинарима да преглед депоа још није завршен и да не може искључити да још нешто недостаје.

Он је поновио да се пушка из које је убијен власник и уредник листа "Дан" Душко Јовановић, лаптоп До Квона, као и кокаин налазе на другом мјесту и да нису ни у једном мјесту били угрожени, нити компромитовани.

Судски савјет расправљао је данас о тунелу прокопаном испод Вишег суда и евентуалној одговорности челника те институције Бориса Савића.

Сједница је заказана на иницијативу министра правде Марка Ковача, а саслушању тим поводом присуствовао и Савић.

Црногорској полицији је у понедјељак, 11. септембра, пријављено је да је обијен депо Вишег суда у Подгорици.

Према подацима црногорских државних органа, у посљедње двије и по године у депоу Вишег суда у Подгорици смјештено је укупно око 9,5 тона разне врсте дроге, од чега око двије тоне кокаина и око седам тона марихуане.

Осим дроге, у депоу се чувају и документа од значаја за друге поступке, а такође и предмети којима су извршена друга кривична дјела, а која се чувају као доказни материјал.

Коментари 0
Повезане вијести
На платном списку десет година, а није долазио на посао, нико не зна ко је На платном списку десет година, а није долазио на посао, нико не зна ко је
Патријарх Порфирије: „Вера се оваплоћује кроз љубав“ Патријарх Порфирије: „Вера се оваплоћује кроз љубав“
Хиљаде вjерника дочекало српског патријарха у Саборном храму у Подгорици Хиљаде вjерника дочекало српског патријарха у Саборном храму у Подгорици
Најчитаније
 • Посни колач са вишњама и маком
  8h 20m
  0
 • На Јахорини ухапшен један од највећих бјегунаца у Европи
  4h 27m
  0
 • Марко Кубатлија од данас на челу Агенције за унапређење страних инвестиција БиХ
  6h 34m
  8
 • Општина Источно Ново Сарајево организује подјелу новогодишњих пакетића
  8h 25m
  0
 • Нерегистрована возила крстаре сеоским путевима
  8h 32m
  1