У Дјечијој библиотеци обиљежена Недјеља дјетета

06.10.2021. 13:39
0
ИЗВОР: СРНА

Пригодним програмом који су извели најмлађи читаоци и проглашењем чланова са највише прочитаних књига током љетног распуста данас је Дјечија библиотека Матичне библиотеке у Источном Сарајеву обиљежила Недјељу дјетета.

Слађана Братић из Матичне библиотеке рекла је да се у овој установи труде да у Недјељи дјетета разговарају са дјецом о свим њиховим правима, али и о томе да уз права имају и обавезе.

- Желимо да их образујемо и да их научимо како паметно да искористе своје слободно вријеме, да их у што већем броју подстакнемо на читање - истакла је Братићева.

Она је констатовала да у вријеме пандемије вируса корона у Дјечијој библиотеци има нешто мање садржаја, али да то не значи да се ради науштрб квалитета оних радионица које се изводе.

- Традиционално, неколико година уназад током љетног распуста реализујемо такмичење за награду `најљетни читалац` и завршавамо га у Недјељи дјетета - подсјетила је Братићева.

Она је додала да се надају да ће, захваљујући овим радионицама и прочитаним књигама, најмлађи читаоци Матичне библиотеке израсти у одговорне и озбиљне људе који ће поштовати своја и туђа права, те схватити шта су њихове обавезе.

У Дјечијој библиотеци најмлађи читаоци данас су рецитовали и извели игроказ "Деда и репа", а проглашени су и "најчитаоци на љетном распусту" - у категорији од првог до шестог разреда основне школе највише књига, по 55, прочитале су Сара Васиљевић и Николина Панџић, а од седмог до деветог најчиталац је Јоана Панџић. 

Коментари 0
Повезане вијести
Српски језик - стуб националног идентитета уз ћирилицу, као писмо српског језика и српског народа Српски језик - стуб националног идентитета уз ћирилицу, као писмо српског језика и српско...
Интерактивне радионице на тему "Приче о ријечима" у Дјечијој библиотеци у Источном Сарајеву Интерактивне радионице на тему "Приче о ријечима" у Дјечијој библиотеци у Источном Сарајеву
Дјечија библиотека прославила тринаести рођендан Дјечија библиотека прославила тринаести рођендан
Најчитаније
  • Годишњица срамне арбитраже за Добрињу
    7h 53m
    0
  • Приказан филм о одбрани Српске Илиџе
    19h 53m
    7
  • Рели однио седам живота, погинула и дјевојчица
    21h 27m
    0
  • „Дом инвест“ гради дом за вас
    5h 22m
    0
  • Џудисти из Српске дигли глас против актуелног руководства
    4h 40m
    0