У Дјечијој библиотеци обиљежена Недјеља дјетета

06.10.2021. 13:39
0
ИЗВОР: СРНА

Пригодним програмом који су извели најмлађи читаоци и проглашењем чланова са највише прочитаних књига током љетног распуста данас је Дјечија библиотека Матичне библиотеке у Источном Сарајеву обиљежила Недјељу дјетета.

Слађана Братић из Матичне библиотеке рекла је да се у овој установи труде да у Недјељи дјетета разговарају са дјецом о свим њиховим правима, али и о томе да уз права имају и обавезе.

- Желимо да их образујемо и да их научимо како паметно да искористе своје слободно вријеме, да их у што већем броју подстакнемо на читање - истакла је Братићева.

Она је констатовала да у вријеме пандемије вируса корона у Дјечијој библиотеци има нешто мање садржаја, али да то не значи да се ради науштрб квалитета оних радионица које се изводе.

- Традиционално, неколико година уназад током љетног распуста реализујемо такмичење за награду `најљетни читалац` и завршавамо га у Недјељи дјетета - подсјетила је Братићева.

Она је додала да се надају да ће, захваљујући овим радионицама и прочитаним књигама, најмлађи читаоци Матичне библиотеке израсти у одговорне и озбиљне људе који ће поштовати своја и туђа права, те схватити шта су њихове обавезе.

У Дјечијој библиотеци најмлађи читаоци данас су рецитовали и извели игроказ "Деда и репа", а проглашени су и "најчитаоци на љетном распусту" - у категорији од првог до шестог разреда основне школе највише књига, по 55, прочитале су Сара Васиљевић и Николина Панџић, а од седмог до деветог најчиталац је Јоана Панџић. 

Коментари 0
Повезане вијести
Црвени крст Републике Српске обиљежава Недјељу дјетета Црвени крст Републике Српске обиљежава Недјељу дјетета
У Матичној библиотеци почиње обиљежавање "Дјечије недјеље" У Матичној библиотеци почиње обиљежавање "Дјечије недјеље"
Дјечије одјељење Матичне библиотеке Источно Сарајево обиљежава десети рођендан Дјечије одјељење Матичне библиотеке Источно Сарајево обиљежава десети рођендан
Најчитаније
 • Незгода у Дечанској улици, аутомобил откинуо стуб уличне расвјете
  6h 48m
  0
 • Ухапшена лица због крађе у Источном Новом Сарајеву
  18h 50m
  0
 • Минималац у Српској 650 КM
  13h 3m
  0
 • Да ли се некадашњи гигант дефинитивно гаси?
  14h 52m
  0
 • Свједок: Причао сам са дјететом да не чује како му силују мајку
  14h 29m
  0