У Фочи студенти обрадовали ђаке подручних школа

28.01.2021. 10:56
0
ИЗВОР: Срна

Студентски савез Медицинског факултета у Фочи прикупио је 206 савинданских пакетића, од којих је 47 данас подијељено ученицима нижих разреда подручних основних школа у овој општини, а преостали ће бити подијељени школама у Херцеговини.

Пакетиће су добили ђаци од првог до петог разреда у подручним школама у Миљевини, Броду на Дрини, Поповом Мосту, Мјешајама и Драгочави.

Преостали савиндански пакетићи биће подијељени ђацима нижих разреда у Билећи, Невесињу, Љубињу и Мостару.

Фочански студенти прикупили су пакетиће у оквиру шире акције Фондације "Заједно за младе" из Србије, чији је циљ да поводом Савиндана обрадују школарце широм Српске и Србије.

Предсједник Савеза студената Медицинског факултета Немања Митровић рекао је да се студентима у прикупљању новца и слаткиша за пакетиће придружило доста људи доброг срца.

- Акцију су помогли и сви факултети из Српске. Фондацији су подршку пружила оба јавна универзитета из Источног Сарајева и Бањалуке, тако да је ово заједничка акција студената Српске и Србије - рекао је Митровић.

Савез студената Медицинског факултета недавно је организовао и спортске игре у част покојног љекара Миодрага Лазића.

- Нашем хероју Миодрагу Лазићу жељели смо да захвалимо на тај начин, организацијом спортских игара, на шта смо поносни. Имали смо такмичења из фудбала, кошарке, стоног тениса и шаха - навео је Митровић.

Коментари 0
Повезане вијести
Мање склопљених бракова, млади све касније ступају у брачну заједницу Мање склопљених бракова, млади све касније ступају у брачну заједницу
Град богатији за дјечака Град богатији за дјечака
Траже веће плате за просвjeтаре, културњаке и раднике у правосуђу Траже веће плате за просвjeтаре, културњаке и раднике у правосуђу
Најчитаније
  • Сјећање на мајора Вука Чвору: Осам година од смрти
    2h 2m
    7
  • Радник пао са стуба и погинуо
    20h 24m
    0
  • Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи
    21h 39m
    1
  • Божовић: Источна Илиџа - свјетионик источног дијела Српске
    17h 32m
    0
  • Скупштина Џудо савеза Српске без кворума
    20h 38m
    1