У Грачаници одата пошта страдалим ученицима из Београда

04.05.2023. 20:45
0
ИЗВОР: srna.rs

Наставници и ученици основних и средњих школа са подручја централног Косова и Метохије вечерас су паљењем свијећа у манастиру Грачаници одали пошту страдалим ђацима београдске Основне школе "Владислав Рибникар".

Предсједник општине Грачаница Љиљана Шубарић рекла је да је ријеч о великој трагедији, те апеловала да се родитељи и наставници, али и сви људи, освијесте и једни другима помогну како се овакав црни дан никада више не би поновио.

- Изгубљена је младост, радост, убијено је осморо ђака због чега су цела Србија, али и сав свет, увијени у црно - изјавила је новинарима Шубарићева.

Предсједник актива директора основних школа са подручја централног Косова Љубинко Караџић рекао је Срни је ова трагедија унијела неспокој код свих наставника и ђака у школама на подручју Косова и Метохије.

- Ако ико може разумети бол, тугу и неспокој родитеља страдалих ђака то смо ми јер смо у протеклих 20 година доживели страдања наших недужних ученика - рекао је Караџић, који је апеловао на све просвјетне раднике да схвате озбиљност ситуације.

Одавање поште страдалим ђацима, како је рекао, мора бити сигнал и упозорење свима да нешто недостаје школском систему Србије.

Сутра ће ђаци у локалним црквама прислуживати свијеће за трагично преминуле вршњаке.

У свим српским срединама на Косову и Метохији заставе Србије ће до понедјељка, 8. маја, бити спуштене на пола копља.

У јучерашњој пуцњави у Основној школи "Владислав Рибникар" на Врачару у Београду убијено је осморо дјеце и један радник обезбјеђења, а шесторо дјеце и једна наставница те школе су рањени. Полиција је ухапсила К.К, који је починио тај злочин. 

Коментари 0
Повезане вијести
Осумњичени за убиство Данке на психијатријском вјештачењу у Београду Осумњичени за убиство Данке на психијатријском вјештачењу у Београду
Рели однио седам живота, погинула и дјевојчица Рели однио седам живота, погинула и дјевојчица
Након свађе суграђанину пуцао у главу Након свађе суграђанину пуцао у главу
Најчитаније
  • Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
    12h 46m
    4
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    21h 38m
    0
  • Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици
    15h 29m
    0
  • Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО)
    10h 21m
    4
  • На планинарском походу на Романији очекује се око 200 учесника
    19h 14m
    0