U Gračanici odata pošta stradalim učenicima iz Beograda

04.05.2023. 20:45
0
IZVOR: srna.rs

Nastavnici i učenici osnovnih i srednjih škola sa područja centralnog Kosova i Metohije večeras su paljenjem svijeća u manastiru Gračanici odali poštu stradalim đacima beogradske Osnovne škole "Vladislav Ribnikar".

Predsjednik opštine Gračanica Ljiljana Šubarić rekla je da je riječ o velikoj tragediji, te apelovala da se roditelji i nastavnici, ali i svi ljudi, osvijeste i jedni drugima pomognu kako se ovakav crni dan nikada više ne bi ponovio.

- Izgubljena je mladost, radost, ubijeno je osmoro đaka zbog čega su cela Srbija, ali i sav svet, uvijeni u crno - izjavila je novinarima Šubarićeva.

Predsjednik aktiva direktora osnovnih škola sa područja centralnog Kosova Ljubinko Karadžić rekao je Srni je ova tragedija unijela nespokoj kod svih nastavnika i đaka u školama na području Kosova i Metohije.

- Ako iko može razumeti bol, tugu i nespokoj roditelja stradalih đaka to smo mi jer smo u proteklih 20 godina doživeli stradanja naših nedužnih učenika - rekao je Karadžić, koji je apelovao na sve prosvjetne radnike da shvate ozbiljnost situacije.

Odavanje pošte stradalim đacima, kako je rekao, mora biti signal i upozorenje svima da nešto nedostaje školskom sistemu Srbije.

Sutra će đaci u lokalnim crkvama prisluživati svijeće za tragično preminule vršnjake.

U svim srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji zastave Srbije će do ponedjeljka, 8. maja, biti spuštene na pola koplja.

U jučerašnjoj pucnjavi u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru u Beogradu ubijeno je osmoro djece i jedan radnik obezbjeđenja, a šestoro djece i jedna nastavnica te škole su ranjeni. Policija je uhapsila K.K, koji je počinio taj zločin. 

Komentari 0
Povezane vijesti
Osumnjičeni za ubistvo Danke na psihijatrijskom vještačenju u Beogradu Osumnjičeni za ubistvo Danke na psihijatrijskom vještačenju u Beogradu
Reli odnio sedam života, poginula i djevojčica Reli odnio sedam života, poginula i djevojčica
Nakon svađe sugrađaninu pucao u glavu Nakon svađe sugrađaninu pucao u glavu
Najčitanije
  • Radnik pao sa stuba i poginuo
    5h 14m
    0
  • Godišnjica nuklearne katastrofe u Černobilju
    12h 20m
    0
  • Devetoro žrtava bombardovanja u Surdulici u kući Milićevih
    10h 47m
    0
  • Radno vrijeme za predstojeće republičke praznike u Istočnoj Ilidži
    6h 29m
    0
  • Prije 26 godina srušen Žeželjev most preko Dunava
    12h 39m
    0