У Хрватској поскупљује путарина

30.09.2024. 17:48
0
ИЗВОР: srpskainfo.com

Путарина за аутомобиле остаје иста као у љетној сезони, што значи да се цијене неће враћати на вансезонске цијене, као што је био случај прошлих година, навели су данас из Хрватских аутоцеста (ХАЦ).

Сезонске путарине ХАЦ примјењује од 1. јула до 30. септембра и оне су десет одсто веће од оних изван сезоне. Сада те цијене за аутомобиле остају и након 30. септембра, преноси Јутарњи.

У ХАЦ-у то правдају великим повећањем трошкова и изградње.

– У времену великог повећања трошкова одржавања и изградње, Хрватски аутопутеви морају коригирати цијене путарине како би се осигурала финансијска стабилност – истичу из ХАЦ-а.

Корисницима уз плаћање путарине ЕНЦ-ом и даље на располагању стоје стимулативни модели с попустом до 33,48 одсто, преноси Глас Српске.

Коментари 0
Повезане вијести
На аутобуској станици у Загребу усташки симболи и порука "Уби Србина" На аутобуској станици у Загребу усташки симболи и порука "Уби Србина"
Сутра 33 године од масакра над 13 резервиста ЈНА на Коранском мосту Сутра 33 године од масакра над 13 резервиста ЈНА на Коранском мосту
Просјечна плата у сусједној земљи скоро двоструко већа него код нас Просјечна плата у сусједној земљи скоро двоструко већа него код нас
Најчитаније
  • Мања запошљава: Оглас за посао у Источном Сарајеву
    10h 49m
    0
  • Жељко Пржуљ - "Сами на свијету" (одломак)
    8h 57m
    0
  • Милан Ракић, пјесник, дипломата и тајни агент: Волио је двије жене и ослободио Косово
    9h 11m
    0
  • Преминуо примаријус доктор Момир Јанковић
    6h 33m
    1
  • Душка Алексић: "Поломљен ми је нос, супруг има тешке повреде главе и стомака"
    8h 0m
    0