У јулу регистровано 49 кривичних дјела

18.08.2022. 13:34
0
ИЗВОР: srna.rs

Стање безбједности на подручју Полицијске управе Источно Сарајево оцијењено је задовољавајућим, иако је забиљежено благо повећање укупног броја кривичних дјела, речено је на конференцији за новинаре руководства управе гдје су представљени резултати рада за јули.

Начелник Полицијске управе Источно Сарајево Бранимир Шеховац рекао је новинарима на палама да је у јулу региствовано 49 кривичних дјела, док је у упоредном периоду забиљежено 45, те да нису имали тежих кривичних дјела, односно са већим степеном друштвене опасности.

Када је у питању криминалитет, Шеховац је истакао добру сарадњу са Окружним јавним тужилаштвом Источно Сарајево и Тужилаштвом БиХ у одређеним предметима у којима заједно поступају.

Он је нагласио да ће полиција наставити да ради на томе да безбједност буде подигнута на још виши ниво.

Начелник Сектора криминалистичке полиције Радомир Цровина рекао је да су полицијски службеници у јулу регистровали 49 кривичних дјела, што је за осам одсто више него у истом периоду прошле године.

Он додаје да је надлежном тужилаштво достављено 43 извјештаја о почињеном кривичном дјелу против 53 лица од којих је седам повратника и осам малољетника у вршењу кривичног дјела.

Према његовим ријечима, структуру извршених кривичних дјела чине 40 кривичних дјела општег криминалитета, пет привредног криминалитета, три кривична дјела у вези са опојним дрогама и једно кривично дјело из области безбједности саобраћаја.

- Од укупног броја извшених кривичних дјела, 17 је почињено од непознатог извршиоца од чега је расвијетљено девет па коефицијент расвијетљености по непознатом починиоцу износи 52 одсто, док је коефицијент укупне расвијетљености 54 одсто - истакао је Церовина.

Церовина каже да у извјештајном периоду није било евидентирано кривичних дјела разбојништава, нити кривичних дјела са већим степеном друштвене опасности.

Начелник Сектора полиције у Полицијској управи Источно Сарајево Милан Чворо рекао је да су на подручју управе у јулу евидентирали 25 нарушавања јавног реда и мира, што је за 39 одсто мање у односу на исти период прошле године.

- Због нарушавања јавног реда и мира санкционисано је 36 лица, против шест лица поднесена су четири захтјева за покретање прекршајног поступка, док је осталим лицима уручено 30 прекршајних налога. најчешћи прекршају су туча и физички напад и вријеђање. Нарушавања јавног реда и мира у већем обиму није било - навео је Чворо.

Чворо наглашава да је највећи број прекршаја забиљежен на подручју полицијских станица Пале и Источна Илиџа.

Када је у питању безбједност саобраћаја, чворо наводи да је у јулу регистровано 58 саобраћајних незгода, и да смртно страдалих лица није било.

- У саобраћајној незгоди повређено је 35 лица од којих су четири теже и 31 лакше. од 132 искључена возача њих 100 је искључено због вожње под утицајем алкохола - изјавио је Чворо.

Он је напоменуо да је у току превентивна кампања "101 живот" коју спроводи Министарство унутрашњих послова Републике Српске с циљем смањења броја погинулих на путевима српске у јулу и августу, у мјесецима када је безбједност учесника у саобраћају најугорженија.

Чворо је апеловао на све возаче да се придржавају саобраћајних прописа и правила у саобраћају која могу спасити људски живот.

Коментари 0
Повезане вијести
Данас обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево Данас обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
У суботу обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево У суботу обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
Опљачкан стан у Источној Илиџи Опљачкан стан у Источној Илиџи
Најчитаније
  • Владо Шипчић – посљедњи четник који је оружану борбу са комунистима водио до 1957. године
    9h 31m
    19
  • ИНТЕРВЈУ: Војислав Војо Чаркић – Легендарни прота Војо
    9h 11m
    0
  • Привремена обустава саобраћаја у Источном Сарајеву
    12h 34m
    0
  • На данашњи дан формирана Војска Републике Српске
    13h 31m
    11
  • Састанак о уређењу и одржавању гробља “Црквице”
    10h 28m
    0