У јулу смањен број кривичних дјела, једно лице смртно страдало

27.08.2024. 15:52
0
ИЗВОР: srna.rs

На подручју у надлежности Полицијске управе Источно Сарајево у јулу су евидентирана 43 кривична дјела или за 18,9 мање него у истом мјесецу лани, док је у саобраћајној незгоди смртно страдало једно лице, рекао је начелник ове управе Бранимир Шеховац.

Он је рекао да од укупног броја извршених кривичних дјела 11 је извршио непознати извршилац, а расвијетљено је 16 кривичних дјела од којих један број из претходног периода.

- Имамо одличну расвијетљеност кривичних дјела и смањење укупног броја ових дјела. Нисмо имали кривичних дјела са већим степеном друштвене опасности, нити разбојништава као ни отуђења моторних возила - изјавио је Шеховац на конференцији за новинаре на Палама на којој су представљени резултати рада Управе за јули.

Он додаје да су полицијски службеници забиљежили четири кривична дјела тјелесна повреда и једно кривично дјело тешка тјелесна повреда, али ипак када се погледа сва структура оцјењују да је стање безбједности на подручју Управе стабилно и задовољавајуће.

Шеховац поручује да ће полицијски службеници Полицијске управе Источно Сарајево вршити појачане активности по питању почетка школске године, те неопходне мјере и радње како би стање безбједности било подигнуто на још већи ниво.

Начелник Сектора криминалистичке полиције Радомир Церовина рекао је да су надлежном тужилаштву поднесена 42 извјештаја о почињеним кривичним дјелима против 48 лица, од којих су 11 повратници у извршењу дјела.

- Ријеч је о 36 кривичних дјела општег криминалитета, два кривична дјела привредног криминалитета, три кривична дјела против безбједности јавног саобраћаја, једно из области дрога и једно кривично дјело из Кривичног закона БиХ - појаснио је Церовина.

Он је навео да је у јулу у вези са дрогама обрађено 65 предмета.

Начелник Сектора полиције у Полицијској управи Источно Сарајево Игор Каришик рекао је да је у јулу забиљежено 59 нарушавања јавног реда и мира.

- Због нарушавања јавног реда и мира евидентиран је 61 прекршај, а санкционисано 61 лице од чега је 13 повратника у извршењу прекршаја. Најчешћи прекршаји су држање животиња без контроле, конзумирање дроге и вријеђање - истакао је Каришик.

Каришик додаје да нарушавања јавног реда и мира у јулу у већем обиму није било.

Када је ријеч о безбједности саобраћаја, Каришик наводи да се у јулу догодило 56 саобраћајних незгода што је за 6,7 одсто мање него у јулу прошле године.

Он додаје да од укупног броја саобраћајних незгода једна била са смртно страдалим лицем, седам лица је теже, а 31 лице лакше повријеђено, док су најчешћи узроци саобраћајних незгода брзина неприлагођена условима пута и одстојање.

Према његовим ријечима, издато је 2.729 прекршајних налога, а из саобраћаја су искључена 202 возача због вожње под утицајем алкохола, због вожње прије стицања права, због одбијања да буду подвргнути тестирању на опојне дроге и техничке неисправности возила.

Каришик поручује да ће полицијски службеници Полицијске управе Источно Сарајево у наредном периоду наставити са провођењем појачаних контрола учесника у саобраћају пратећи аналитичке извјештаје како узрока тако и мјеста настанка саобраћајних незгоде.

- Посебну пажњу обратићемо на санкционисање учесника у саобраћају са посебним акцентом на теже прекршаје као што су неприлагођена брзина и управљање возилом под дејством алкохола и опојних средстава - нагласио је Каришик.

Коментари 0
Повезане вијести
У августу мање кривичних дјела, једно лице смртно страдало У августу мање кривичних дјела, једно лице смртно страдало
Рад на проналаску извршиоца оштећења возила у Сокоцу Рад на проналаску извршиоца оштећења возила у Сокоцу
Лице из Сарајева ухапшено због изнуде Лице из Сарајева ухапшено због изнуде
Најчитаније
  • Ухапшено лице из Источног Новог Сарајева код којег је пронађен кокаин
    9h 23m
    0
  • Жене не могу у затвор у Војковићима
    14h 38m
    0
  • Мајдову потврђена суспензија: Џудиста из Источног Сарајева није кажњен само због тога што се прекрстио
    4h 6m
    0
  • Тата у бијелој кочији дочекао маму и бебу испред породилишта
    6h 6m
    2
  • Двојац пао због крађе, у њиховим кућама пронађен арсенал оружја
    12h 24m
    0