У Калиновику још двије особе заражене вирусом корона

26.04.2020. 10:24
0
ИЗВОР: srpskainfo

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у Институту за јавно здравство РС тестирано је укупно 562 лабораторијских узорака из 38 општина у Републици Српској, а нови вирус корона потврђен је код још 15 особа, саопштило је Министарство здравља и социјалне заштите РС.

Од тога је шест особа из Бањалуке, по двије из Калиновика, Оштре Луке и Приједора и по једна особа је из Козарске Дубице, Требиња и Зворника.

Ријеч је о девет жена и шест мушкараца. Једна жена је старије животне доби, шест жена средње животне доби и двије млађе животне доби. Три мушкарца су средње животне доби и три старије.

Међу новопотврђенима, већина особа имала је контакт са раније потврђеним случајевима.

Међу потврђеним случајевима су и једна медицинска сестра и један медицински техничар из Дома здравља Бањалука и УКЦ Републике Српске.

У оквиру активног надзора у протекла 24 часа тестирано је и још 94 здравствена радника из Бањалуке, Бијељине, Шамца, Угљевика, Добоја, Источне Илиџе, Приједора, Теслића, Дервенте, Калиновика и Лакташа и ови налази су негативни.

До сада је у Српској потврђен 671 случај вируса корона, од посљедица Ковида-19 преминуло је 25 особа, а опоравило се 357 особа.

Укупно 10.965 тестирања на нови вирус корона је до сада урађено у Републици Српској.

У Универзитетском клиничком центру РС тренутно се лијечи 105 особа са потврђеним присуством или сумњом на присуство корона вируса.

На Одјељењу Ковид 19 хоспитализована су 42 пацијената теже клиничке слике, док је у изолацији шест пацијената.

На респиратору је пет пацијената, а три особе су на неинванзивом моду механичке вентилације.

На Одјелу хирургије је 14 пацијената са лакшом до средње тешком клиничком формом и на Одјелу пулмологије је 35 пацијента са лакшом до средње тешком клиничком формом.

У Болници „Свети Апостол Лука” у Добоју збринуто је пет пацијената са Ковид-19 обољењем, у Општој болници Требиње осам особа, у Болници „Србија” у Источном Сарајеву пет пацијената, у Болници „Доктор Младен Стојановић” у Приједору пет пацијента, у Болници Зворник је један пацијент и у Универзитетској болници у Фочи два пацијента.

Када су у питању објекти за изолацију у којима се налазе особе код којих је потврђен тест на нови вирус корона, а немају симптоме Ковида-19, у Студентском центру „Никола Тесла” у Бањалуци налази се 66 особа, у Студентском дому у Требињу 32, у Дому ученика Бијељини једна особа, у Студентском дому у Источном Сарајеву једна особа и у Студентском центру Зворник двије особе.

У Српској под здравственим надзором тренутно је 3.505 особа, а надзор је завршен код 21.584 особе.

На седам граничних прелаза у Републици Српској је током 24 часа ушло је укупно 112 особа, 101 особа је изашла из каратина и упућена у локалне карантине у општинама, а тренутно се у каратинима на седам граничних прелаза налазе укупно 24 особе.

Министарство здравља и социјалне заштите РС још једном подсјећа грађане да се строго придржавају прописаних мјера у циљу сузбијања ширења новог вируса корона, те истиче да ће наставити да редовно обавјештавају јавност о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској.

Коментари 0
Повезане вијести
Српска се задужује на берзи за 20 милиона КМ Српска се задужује на берзи за 20 милиона КМ
У Српској рођено 18 беба У Српској рођено 18 беба
Наредних дана промјенљиво, сутра могући јачи пљускови и град Наредних дана промјенљиво, сутра могући јачи пљускови и град
Најчитаније
  • У саобраћајној незгоди на путу Подроманија - Сумбуловац тешко повријеђено дијете
    14h 8m
    0
  • Соколац: Уплатио новац, теретно моторно возило му није испоручено
    14h 25m
    3
  • У четвртак отварање Народног позоришта Источно Сарајево
    9h 5m
    3
  • Ненад Маринковић студент генерације са просјеком 10,00
    13h 30m
    0
  • Душанов законик данас пуни 675 година
    15h 1m
    5