У наредна четири дана крв ће дати 65 припадника ПУ Источно Сарајево (ФОТО)

29.03.2023. 11:31
0
ИЗВОР: katera.news

У четвородневној акцији добровољног даривања крви преко 65 припадника Полицијске управе Источно Сарајево дароваће ову, за живот драгоцјену течност.

Акција је организована поводом обиљежавања 4. априла - Дана полиције Републике Српске, а замјеник начелника ПУ Источно Сарајаво Игор Кушић рекао је да се запослени у овој управи неколико пута годишње одазивају на овакав вид акција.

-   На овај начин исказујемо висок степен хуманости и надамо се да ће ова крв некоме спасити живот – рекао је он.

Слика

Фото: katera.news

Он је подсјетио да ће службеници ове полицијске управе спровести низ активности поводом 4. априла - Дана полиције Републике Српске.

-  Организујемо Дане отворених врата на којима ћемо угостити најмлађе суграђане и приказати им опрему којом располажемо, организоваћемо пријем за пензионисане припаднике овог министарства и заједно са породицама погинулих припадника МУП-а положићемо вијенце на сва централна спомен-обиљежја у знак сјећања на ове који су животе уградили у темеље Републике Српске – рекао је Кушић.

Огњен Драгаш, приправник ПУ Источно Сарајево, рекао је да му је ово други пут да дарује крв, и позвао је све грађане да учине исто.

Миран Мрдић, који 20. пут дарује крв, рекао је да је то хуман гест којим се може спасити нечији живот.

Слика

Фото: katera.news

Шеф Службе трансфузије у Болници "Србија" Јелена Стојановић Лукић захвалила се припадницим МУП-а истичући да су они редовни даваоци крв.

Према њеним ријечима, у овом моменту су резерве крви у овој болници задовољавајуће.

- Са дозама које прикупимо за ова четири дана смо мирни и у наредном периоду. Обновићемо резерве крви, па пацијенти којима крв буде потребана неће морати тражити даваоце – рекла је он.

Стојановић Лукић је позвала грађане да учествују у акцијама добровољног даривања крв, истичући да то има своје бенефите, јер сваки давалац мора да прође љекарски преглед.

Како истиче, доказано је да добровољно даривање крви стимулише коштану срж, да се стварају нове младе ћелије и смањује ризик од кардиоваскуларних обољења.

Сви заинтересовани грађани крв могу даровати сваки радни дан од 7.00 до 2.00 часа у Служби трансфузије у Болници "Србија".

Коментари 0
Повезане вијести
Крађа у Палама Крађа у Палама
У Источном Сарајеву лишено слободе осам лица У Источном Сарајеву лишено слободе осам лица
ПУ Источно Сарајево: За три мјесеца смањење кривичних дјела за 14 одсто ПУ Источно Сарајево: За три мјесеца смањење кривичних дјела за 14 одсто
Најчитаније
  • Радник пао са стуба и погинуо
    3h 15m
    0
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    10h 21m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    8h 48m
    0
  • Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи
    4h 30m
    0
  • Прије 26 годинa срушен Жежељев мост преко Дунава
    10h 40m
    0