У наредном периоду појачан надзор пословних субјеката у Српској

25.02.2021. 13:41
0
ИЗВОР: СРНА

Инспектори Републичке управе за инспекцијске послове и инспектори у јединицама локалних самоуправа у наредном периоду вршиће појачан инспекцијским надзор над спровођењем мјера за спречавање и сузбијање заразних болести на територији Републике Српске.

Из Инспектората Републике Српске саопштено је да ће подршку на терену инспекторима пружати и припадници Министарства унутрашњих послова Српске.

У саопштењу се наглашава да је циљ појачаних контрола спровођење мјера дефинисаних закључком Републичког штаба за ванредне ситуације сходно епидемиолошкој ситуацији, која у посљедњем периоду указује на тенденцију пораста броја особа позитивних на вирус корона.

Рад инспектора организован је у смјенама, те пословни субјекти могу очекивати њихов долазак у дневним, вечерњим и ноћним часовима.

- С обзиром на то да је закључком Републичког штаба за ванредне ситуације дефинисано да је од 1. марта дозвољено организовање музике уживо у угоститељским објектима за смјештај, исхрану и пиће, упозоравамо угоститеље да су дужни да се придржавају свих прописаних епидемиолошких мјера - поручују из Инспектората.

Из Инспектората позивају привредне субјекте да поштују радно вријеме, да радни простор организују тако да се испоштују прописане мјере и да воде рачуна о броју лица која истовремено могу боравити у објекту.

- Циљ инспекцијског надзора је да се поштовањем мјера и организовањем рада у складу са препорукама, омогући одвијање привредних активности у мјери у којој је то могуће. Наш заједнички интерес је да привредни субјекти раде, али уз поштовање свих прописаних епидемиолошких мјера - појашњавају у Инспекторату.

У оквиру спровођења превентивних мјера на сузбијању ширења вируса корона, до сада је код пословних субјеката извршено 38.677 инспекцијских контрола, у којима су изречене казне од 555.000 КМ, док је за 53 објекта изречена мјера привремене забране рада.

Коментари 0
Повезане вијести
Дрвна индустрија тоне све дубље Дрвна индустрија тоне све дубље
Ново милионско задужење Српске на Бањалучкој берзи Ново милионско задужење Српске на Бањалучкој берзи
Осмочлана породица Паспаљ примјер сложне и вриједне породице Осмочлана породица Паспаљ примјер сложне и вриједне породице
Најчитаније
  • Прије 32 године формирана легендарна Српска гарда Илиџа (ФОТО)
    10h 21m
    14
  • Божовић: Воља народа се не може никаквим притисцима спријечити
    5h 46m
    0
  • Павле Вуисић - вјечити боем који је мрзио глуму
    9h 58m
    0
  • Уприличен пријем за 78 бруцоша на Електротехничком факултету (ФОТО)
    10h 30m
    4
  • Преминула дјевојчица Хелена Гавран - Почивај у миру, црвенокоса дјевојчице!
    48m
    0