У недјељу "Дан без телефона" на Палама

13.05.2022. 09:43
0
ИЗВОР: katera.news

Џију-џицу клуб "Јахорина" и Џудо клуб "Рајко Кушић" са Пала, у сарадњи са Горском службом спашавања Јахорина, Планинарским друштвом "Јаворина", Факултетом физичког васпитања и спорта, Општинском организацијом Црвеног крста и Борачком организацијом, организују „Дан без телефона".

Излет на Голи Коран планиран је у недјељу, а окупљање учесника је у новом парку испред Основне школе "Пале" у 9.00 часова. 

 - Организатори излета су спортски клубови и удружења из Пала који желе организовати излет у природу, са циљем да дјеца кроз игру и дружење уживају у природи, али и како да се правилно односе према природи. „Без телефона“ је симбол за сва техничка средства која дјеца свакодневно и прекомјерно користе, са штетним посљедицама по здравље, наводи се у саопштењу.

На Голом Корану организатори ће поставити радне станице, а стручне особе учиће дјецу о оријентацији у природи, раду горске службе спашавања, основама планинарења и прве помоћи, такмичити се у трчању, скакању у даљ, вучењу конопца.

Пријава дјеце за излет је завршена, а за све додатне информације можете контактирати Дејана Јеркића - 066/709-895 и Марка Спасојевића - 065/308-583

Излет је бесплатан, а организатори ће обезбиједити скроман ручак за све учеснике, наводи се у саопштењу.

Слика

 

Коментари 0
Повезане вијести
Више од 300 малишана у Палама указало на дјечија права и обавезе (ФОТО) Више од 300 малишана у Палама указало на дјечија права и обавезе (ФОТО)
Дневно на мобилни стиже 237 порука Дневно на мобилни стиже 237 порука
Потврђена оптужница против два мушкарца због наношења тјелесних повреда у Палама Потврђена оптужница против два мушкарца због наношења тјелесних повреда у Палама
Најчитаније
 • Хавана - торта над тортама
  7h 48m
  1
 • Горио аутомобил у Источној Илиџи
  8h 23m
  0
 • Ухапшени приликом примопредаје четири килограма кокаина
  19h 24m
  0
 • Фирма „Еуро-експрес“ запошљава: Оглас за посао у Источном Сарајеву
  2h 15m
  0
 • Александри Илић потребна помоћ да оде на бањско лијечење
  20h 31m
  0