У недјељу скуп подршке браћи у Црној Гори

02.01.2020. 15:47
0
ИЗВОР: Срна

Скуп подршке братском народу у Црној Гори биће одржан на Сокоцу у недјељу, 5. јануара, окупљањем у порти Цркве Светог пророка Илије, рекли су Срни у Удружењу грађана "Свети Василије Осторшки", које је организатор.

Окупљање почиње у 12.00 часова, након чега ће од Цркве услиједити мирна протестна шетња до трга испред зграде општине Соколац, гдје ће бити одржан прикладан културно-умјетнички програм.

Организатори моле Сокочане да се одазову у што већем броју и да на овај скуп не доносе страначка обиљежја, провокативне транспаренте и сличне садржаје.

- На овај начин шаљемо поруку браћи у Црној Гори да је народ Романије уз њих у овим тешким тренуцима - поручили су организатори, уз жељу да скуп подршке Српској православној цркви и вјерном народу у Црној Гори прође у најбољем реду.

Организатор овог протестног скупа је Удружење грађана "Свети Василије Осторшки", уз подршку Црквене општине Соколац и локалне управе.

У Црној Гори усвојен је Закон о слободи вјероисповијести који предвиђа да држава постаје власник свих вјерских објеката који су изграђени до децембра 1918. године уколико се не утврди да је нека од вјерских заједница стварни власник.

Усвајање тог закона наишло је на отпор вјерника СПЦ у Црној Гори због чега су организовани масовни протести широм земље, као и у појединим градовима у Републици Српској и Србији.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Са Романије 33 ходочасника кренула ка манастиру Острог Са Романије 33 ходочасника кренула ка манастиру Острог
На туцијади у Сокоцу више од 40 учесника На туцијади у Сокоцу више од 40 учесника
На Ђурђевдан ка манастиру Острог крећу 33 ходочасника На Ђурђевдан ка манастиру Острог крећу 33 ходочасника
Најчитаније
  • "Ђурђевдан" први пут запјеван у возу смрти
    17h 10m
    0
  • У уторак испраћај проте Воја Чаркића
    16h 41m
    2
  • Обиљежена крсна слава и Дан општине Источна Илиџа (ФОТО)
    12h 57m
    0
  • Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана
    17h 4m
    0
  • Позив бабице један од најљепших, најхуманијих и најодговорнијих позива
    8h 52m
    2