У новембру регистровано 51 кривично дјело

17.12.2020. 15:26
0
ИЗВОР: СРНА

На подручју у надлежности Полицијске управе Источно Сарајево у новембру је регистровано 51 кривично дјело, што је за седам више у односу на исти период лани, рекао је начелник Сектора криминалистичке полиције при овој управи Александар Зековић.

Зековић је на конференцији за новинаре на Палама изјавио да су поднесена 44 извјештаја о почињеним кривичним дјелима против 44 лица, од којих су 18 повратници, док малољетних извршилаца није било.

- Од укупног броја кривичних дјела, 23 су извршена по непознатом извршиоцу, од чега је 15 расвијетљено, тако да коефицијент по непознатом извршиоцу износи 65 одсто, док је укупна расвијетљеност 84 одсто - навео је Зековић.

Према његовим ријечима, регистровано је 45 кривичних дјела из области општег криминалитета, три из области привредног криминалитета, два из области организованог криминалитета, те једно кривично дјело против безбједности јавног саобраћаја.

Зековић је рекао да је из области организованог криминалитета, а у вези са дрогом, обрађено 12 предмета, поднесена три захтјева за покретање прекршајног поступка против три лица, а због уживања дроге на јавном мјесту издато седам прекршајних налога.

Он је навео да је пронађено и одузето 660 грама марихуане, 443 грама спида, 90 комада медицинских дрога, седам таблета екстазија, као и да је пронађена једна лабораторија за вјештачки узгој индијске копопље са 14 стабљика.

Зековић је истакао да нису евидентирана кривична дјела са већим степеном друштвене опасности, те, на основу наведеног, оцијенио да је стање из области криминалитета задовољавајуће.

Начелник Полицијске управе Источно Сарајево Бранимир Шеховац оцијенио је да је стање безбједности на подручју Управе задовољавајуће, посебно када је ријеч о криминалитету, као и да нису имали кривичних дјела са већим степеном друштвене опасности.

Шеховац је рекао да су остварени добри резултати из области борбе против привредног криминалитета и документована три кривична дјела против три лица.

- Материјална штета причињена извршењем ових кривичних дјела, као и противправнма имовинска корист, износи 1.260.000 КМ - нагласио је он.

Шеховац је истакао да је предузет низ активности у складу са планом и програмом рада када је ријеч о обезбјеђивању зимске туристичке сезоне на подручју
Олимпијског центра "Јахорина", с циљем подизања стања безбједности на виши ниво.

Начелник Сектора полиције у Полицијској управи Источно Сарајево Милан Чворо рекао је да је у новембру евидентирано 37 нарушавања јавног реда и мира, те да су евидентирана 42 прекршаја, од којих су најчешћи туче и физички напад.

Чворо је указао да нарушавања јавног реда и мира у већем обиму није било.

Он је нагласио да су се у новембру догодиле 62 саобраћајне незгоде, што је за 32,6 одсто мање него у упоредном периоду, када су забиљежене 92.

- У саобраћајним незгодама повријеђена су 23 лица - три лакше и 20 теже. Саобраћајних незгода са смртно страдалим није било, док је у упоредном периоду једно лице погинуло - рекао је Чворо и додао да се догодило 49 саобраћајних незгода са материјалном штетом.

Према његовим ријечима, с обзиром на предстојеће новогодишње и божићне празнике, када се може очекивати појачана употреба пиротехничких средстава, као и незаконита употреба ватреног оружја, припадници Министарства унутрашњих послова Републике Српске предузеће низ превентивних мјера и радњи у оквиру акције "Петарде нису играчке" како би грађани Српске наступајуће празнике обиљежили у безбједном окружењу, на миран и достојанствен начин.

Коментари 0
Повезане вијести
У недјељу гусларско вече у Палама У недјељу гусларско вече у Палама
У недјељу народно весеље код Цркве Успења Пресвете Богородице у Палама У недјељу народно весеље код Цркве Успења Пресвете Богородице у Палама
Васкршња туцијада у Палама Васкршња туцијада у Палама
Најчитаније
  • „Ако изађеш, бићеш заклан“: Исповијест Данила Берибаке који је преживио пакао Доборовољачке улице
    11h 47m
    12
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    10h 43m
    0
  • У недјељу народно весеље код Цркве Успења Пресвете Богородице у Палама
    10h 47m
    1
  • Фочански светац Будимир Соколовић - Дражин исповједник и Христов мученик
    7h 40m
    0
  • Четрнаестогодишњи Милош са уживањем се брине о породичном имању
    9h 37m
    0