У новој Влади Српске очекује се прва оставка (ФОТО)

22.12.2022. 10:33
0
ИЗВОР: srpskainfo.com

Нова Влада Српске тек што је изгласана, а већ би могла да услиједи прва министарска оставка, ексклузивно сазнаје Српскаинфо.

Упитању је министар породице, омладине и спорта Републике Српске, Дадо Доган кога је предложила Социјалистичка партија Петра Ђокића. Доган се изјашњава као Бошњак.

Како смо синоћ објавили, опозициони посланици открили су да је Доган осуђиван за кривично дјело угрожавања јавног саобраћаја, али га је помиловала тадашња предсједница РС, Жељка Цвијановић у јануару 2019. Како сазнајемо, његова казна је брисана из евиденције.

Слика

Фото: Синиша Пашалић / RINGIER

Спорно је што је Ђокић тај детаљ сакрио од премијера Радована Вишковића и предсједника Српске Милорада Додика.

– Додик је, чим је то сазнао, тражио додатне информације о овом случају, а потом је контактирао Вишковића и затражио да Доган поднесе оставку. Додик је љут на Ђокића, који је и сам под истрагом тужилаштва – каже извор Српскаинфо из Владе.

Као што је познато, у Специјалном тужилаштву Републике Српске налази се предмет против Ђокића у случају ЕФТ Станари. Такође, он је давно осуђиван због тога што је његова фирма у Брчком крала телефонске импулсе од Телекома РС, али му је касније та условна казна избрисана из личног досијеа.

Коментари 0
Повезане вијести
Српска се задужила још 41 милион КМ Српска се задужила још 41 милион КМ
Српска се на берзи задужила дупло више од плана, иде и ново задужење Српска се на берзи задужила дупло више од плана, иде и ново задужење
Српска се обвезницама задужује 10 милиона КМ Српска се обвезницама задужује 10 милиона КМ
Најчитаније
  • Опоравилиште Касиндо као центар друштвених дешавања
    21h 56m
    0
  • Погача са шпинатом и сиром
    21h 58m
    0
  • Најава искључења струје у Источној Илиџи
    18h 10m
    0
  • Лажна "Тему" апликација краде податке о картицама
    21h 1m
    0
  • Потврђена оптужница против Паљанина због насиља у породици
    20h 55m
    0