У октобру нови заједнички прелаз БиХ и Црне Горе

26.08.2020. 17:43
0
ИЗВОР: СРНА

Министар унутрашњих послова Црне Горе Мевлудин Нухоџић рекао је да ће у октобру, три мјесеца прије уговореног рока, заједнички гранични прелаз са БиХ Враћеновићи-Делеуша, на правцу Никшић-Билећа, бити спреман за одвијање међународног друмског путничког и робног саобраћаја.

Нухоџић је истакао да ће овај савремени гранични прелаз омогућити бржи проток људи и робе, а заједничка контрола допринијети бољим резултатима у борби против свих облика организованог криминала, трговине наркотицима, трговине оружјем и илегалних миграција.

- Тиме доприносимо и јачању прекограничне сарадње и добросусједских односа - рекао је Нухоџић, који је данас посјетио заједнички гранични прелаз са БиХ Враћеновићи-Делеуша.

Он је навео да је планирана изградња и новог граничног прелаза Ранче, на правцу Пљевља-Пријепоље, као и заједничког граничног прелаза Шћепан Поље-Хум, на путу Плужине-Фоча.

Нухоџић је нагласио да су унапређење граничне инфраструктуре и боља техничка опремљеност Граничне полиције, у складу са Шенген стандардима, приоритети у раду МУП-а Црне Горе, подсјетивши да је, уз подршку Владе и партнера из ЕУ, до сада опредијељено око 20 милиона евра за интегрисано управљање границом.

Предсједник општине Никшић Веселин Грбовић је, уз изразе захвалности МУП-у, навео да изградња граничног прелаза Враћеновићи има велики значај за ову општину, као и за све мјештане који живе на овом подручју.

- Доста људи из Враћеновића ради у Билећи, а и дјеце иде у школу у ту општину у Републици Српској тако да је, изградњом овог граничног прелаза, знатно олакшана комуникација - рекао је Грбовић.

Овај гранични прелаз обухвата 9.000 метара квадратних, а вриједност инвестиције је већа од 2,5 милиона евра.

Коментари 0
Повезане вијести
Појачан саобраћај на излазу из БиХ Појачан саобраћај на излазу из БиХ
На граничним прелазима ухапшено осам лица На граничним прелазима ухапшено осам лица
Шта доносе нова бриселска правила за становнике држава западног Балкана Шта доносе нова бриселска правила за становнике држава западног Балкана
Најчитаније
  • Погледајте маршруту уличне трке у Источном Новом Сарајеву (ФОТО)
    13h 35m
    0
  • План редукције воде за недјељу, 8. септембар
    5h 58m
    6
  • Преминуо Славо Кукић
    10h 31m
    1
  • У Источном Новом Сарајеву данас привремена обустава саобраћаја
    13h 28m
    0
  • На Сокоцу и у Источном Старом Граду сутра обиљежавање дана Треће сарајевске пјешадијске бригаде
    13h 19m
    0