У оквиру ,,Принципових дана“ промоција књиге ,,Дневник ратног хирурга“

23.06.2020. 18:13
0
ИЗВОР: is-radio.com

У Источном Новом Сарајеву у четвртак, 25. јуна, почеће манифестација „Принципови дани“, у оквиру које ће бити организована и промоција књиге „Дневник ратног хирурга“ доктора Миодрага Лазића, коју је Новинска агенција Републике Српске – СРНА објавила постхумно.

Промоција књиге биће организована у петак, 26. јуна, у 19.00 часова, у природном амфитеатру „Тврдимићи“, а превоз је обезбијеђен и креће испред Средње школе „28. јуни“ у 18.30 часова.

Манифестација ће почети отварањем другог сазива ликовне колоније „Бели вук“ у природном амфитеатру „Тврдимићи“, саопштено је из ове општине.

У оквиру ове манифестације, у суботу, 27. јуна, биће одржана и представа „Светозар Трећи“.

Превоз је такође организован и полази испред Средње школе „28. јуни“ у 18.30 часова, док ће представа бити изведена у природном амфитеатру „Тврдимићи“ у 19.00 часова.

У недјељу, 28. јуна, биће положено и цвијеће код гроба Гаврила Принципа на Гробљу Светих архангела Георгија и Гаврила у Сарајеву, као и код споменика Гаврилу Принципу у Парку Гаврило Принцип у Источном Сарајеву у 12.00 часова.

Истог дана у 19.00 часова биће организована Видовданска академија у Културном центру „Источно Ново Сарајево“.

Посљедњег дана манифестације у понедјељак, 29. јуна, биће одржана Видовданска хуманитарна аукција слика, пројекат Одбора за помоћ Косову и Метохији за изградњу дневног центра „Подржи ме – 9. јануар“ у Косовској Митровици.

Хуманитарна акција биће одржана у Културном центру Источно Ново Сарајево у 19.00 часова.

Коментари 0
Повезане вијести
Четири године од смрти доктора Лазе: Илиџа памти своје јунаке (ФОТО) Четири године од смрти доктора Лазе: Илиџа памти своје јунаке (ФОТО)
Доктор Миодраг Лазић - анђео спаса за Србе преко Дрине Доктор Миодраг Лазић - анђео спаса за Србе преко Дрине
У недјељу парастос за др Миодрага Лазића – четири године од смрти чувеног др Лазе У недјељу парастос за др Миодрага Лазића – четири године од смрти чувеног др Лазе
Најчитаније
  • Владо Шипчић – посљедњи четник који је оружану борбу са комунистима водио до 1957. године
    11h 30m
    19
  • ИНТЕРВЈУ: Војислав Војо Чаркић – Легендарни прота Војо
    11h 10m
    1
  • Привремена обустава саобраћаја у Источном Сарајеву
    14h 33m
    0
  • На данашњи дан формирана Војска Републике Српске
    15h 30m
    11
  • Састанак о уређењу и одржавању гробља “Црквице”
    12h 27m
    0