У Основну школу „Петар Петровић Његош“ уписано 78 првачића

23.08.2019. 14:56
0
ИЗВОР: СРНА

У Основној школи "Петар Петровић Његош" у Источној Илиџи у школску 2019/2020. годину уписано је 78 првачића у три одјељења, што је за једно одјељенје мање него лани, изјавила је директор ове установе Зденка Перендија.
Она је нагласила да ће са почетком школске године ученици имати прилику да наставу физичког васпитања изводе у фискултурној сали, која је изграђена захваљујући Влади Српске и ресорном министарству. 

-Прошле године одобрено је 1.200.000 КМ за изградњу фискултурне сале и неколико учионица - рекла је она и додала да је општина Источна Илиџа у оквиру својих могућности помогла и уложила више од 100.000 КМ за пројектну документацију и дозволе. 

Переднија је навела да је Основна школа "Петар Петровић Његош" једна од 12 школа у Српској укључених у пилот-пројекат дигитализације уџбеника географије за шести разред, према којем ће ученици, осим штампаних, имати и дигитализоване уџбенике, које ће користити и код куће. 

-Надам се да ће уџбеник код ученика изазвати радозналост, пробудити пажњу и да ће лакше и са већим задовољством приступати савладавању градива - истакла је Перендија. 

Према њеним ријечима, стално се процјењује квалитет наставног процеса на нивоу цијеле школе с циљем унапређења и лакшег савладавања градива, а и даље ће се радити на набавци опреме и опремању фискултурне сале. 

Перендија је изразила наду да ће у томе имати помоћ ресорног министарства и општине. 

Она додаје да је у наставу већ уведена "паметна табла", кабинет информатике је у потпуности опремљен рачунарима, а од прошле године имају модерно опремљену учионицу са училима намијењеним савладавању наставе из природних наука и информатике, да би се на том пољу кроз роботику анимирали ученици и развијала њихова интересовања.

Коментари 0
Повезане вијести
Прелиминарна ранг–листа за додјелу студентских стипендија Општине Источна Илиџа Прелиминарна ранг–листа за додјелу студентских стипендија Општине Источна Илиџа
Почео Звездин камп у Источној Илиџи (ФОТО) Почео Звездин камп у Источној Илиџи (ФОТО)
Ученици ОШ „Јован Дучић“ из Источне Илиџе посјетили Јахорину (ФОТО) Ученици ОШ „Јован Дучић“ из Источне Илиџе посјетили Јахорину (ФОТО)
Најчитаније
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    7h 2m
    0
  • Сјећање на Миломира Јањића Зеку
    6h 26m
    0
  • Годишњица смрти предсједника СФРЈ Јосипа Броза Тита
    4h 41m
    11
  • Ходочасници из Сокоца на Ђурђевдан полазе на петнаесто поклоњење моштима Светог Василија Острошког
    21h 10m
    1
  • Годишњица херојске погибије пилота Миленка Павловића
    6h 20m
    0