U Osnovnu školu „Petar Petrović Njegoš“ upisano 78 prvačića

23.08.2019. 14:56
0
IZVOR: SRNA

U Osnovnoj školi "Petar Petrović Njegoš" u Istočnoj Ilidži u školsku 2019/2020. godinu upisano je 78 prvačića u tri odjeljenja, što je za jedno odjeljenje manje nego lani, izjavila je direktor ove ustanove Zdenka Perendija.
Ona je naglasila da će sa početkom školske godine učenici imati priliku da nastavu fizičkog vaspitanja izvode u fiskulturnoj sali, koja je izgrađena zahvaljujući Vladi Srpske i resornom ministarstvu. 

-Prošle godine odobreno je 1.200.000 KM za izgradnju fiskulturne sale i nekoliko učionica - rekla je ona i dodala da je opština Istočna Ilidža u okviru svojih mogućnosti pomogla i uložila više od 100.000 KM za projektnu dokumentaciju i dozvole. 

Perednija je navela da je Osnovna škola "Petar Petrović Njegoš" jedna od 12 škola u Srpskoj uključenih u pilot-projekat digitalizacije udžbenika geografije za šesti razred, prema kojem će učenici, osim štampanih, imati i digitalizovane udžbenike, koje će koristiti i kod kuće. 

-Nadam se da će udžbenik kod učenika izazvati radoznalost, probuditi pažnju i da će lakše i sa većim zadovoljstvom pristupati savladavanju gradiva - istakla je Perendija. 

Prema njenim riječima, stalno se procjenjuje kvalitet nastavnog procesa na nivou cijele škole s ciljem unapređenja i lakšeg savladavanja gradiva, a i dalje će se raditi na nabavci opreme i opremanju fiskulturne sale. 

Perendija je izrazila nadu da će u tome imati pomoć resornog ministarstva i opštine. 

Ona dodaje da je u nastavu već uvedena "pametna tabla", kabinet informatike je u potpunosti opremljen računarima, a od prošle godine imaju moderno opremljenu učionicu sa učilima namijenjenim savladavanju nastave iz prirodnih nauka i informatike, da bi se na tom polju kroz robotiku animirali učenici i razvijala njihova interesovanja.

Komentari 0
Povezane vijesti
Film o doktoru Laziću – trajni podsjetnik na hirurga "napaćenog srpskog naroda" (FOTO) Film o doktoru Laziću – trajni podsjetnik na hirurga "napaćenog srpskog naroda" (FOTO)
Snimanje filma o doktoru Lazi u Istočnoj Ilidži Snimanje filma o doktoru Lazi u Istočnoj Ilidži
Sjećanje na napad 14. maja 1992. i junačke sinove Srpske Ilidže Sjećanje na napad 14. maja 1992. i junačke sinove Srpske Ilidže
Najčitanije
  • Godišnjica smrti sarajevskih Romea i Julije
    5h 31m
    6
  • Studenti sa Elektrotehničkog fakulteta pokazali su da znaju dobro i sa loptom
    18h 41m
    0
  • Kandidat za gradonačelnika ubijen na predizbornom skupu!
    19h 13m
    0
  • Zakazana sjednica o pravilniku za utvrđivanje minimalca
    17h 32m
    0
  • Dogovoreno da JKP „Sveti Marko“ vrši naplatu za održavanje Gradskog groblja „Crkvice“
    23h 29m
    1