У Палама данас одавање поште палим борцима

08.11.2019. 08:57
0
ИЗВОР: СРНА

У Цркви Успења Пресвете Богородице на Палама, данас ће, поводом Митровдана, крсне славе Борачке организације, бити служен парастос борцима погинулим у одбрамбено-отаџбинском рату, а потом положени вијенци на централни споменик.

Парастос ће бити служен у 10.30 часова, док је плоагање вијенаца заказано за 11.15 часова.

Ломљење славског колача и славски ручак планирани су за 12.00 часова у салону „Сара“.

Представници Борачке организације општине Пале јуче су поводом крсне славе – Митровдан, посјетили пет породица погинулих бораца које су смјештене у Дому за старија лица „Натура“.

Предсједник општинске Борачке организације Михајло Парађина рекао је Срни да традиционално обиљежавање славе представља прилику за сјећање на људе који су дали живот за одбрану српског народа и Републику Српску.

-Дужност Борачке организације и шире заједнице јесте да његује тековине одбрамбено-отаџбинског рата и да се сјећа тих вриједности - навео је Парађина и подсјетио да је више од 23.000 припадника Војске Српске и Министарства унутрашњих послова уградило живот у темеље Републике Српске која је највреднија тековина одбрамбено-отаџбинског рата.

Коментари 0
Повезане вијести
Митровданска офанзива - 5.000 српских војника побиједило 40.000 непријатеља (ВИДЕО) Митровданска офанзива - 5.000 српских војника побиједило 40.000 непријатеља (ВИДЕО)
Данас Митровдан Данас Митровдан
Сутра освећење спомен-капеле Светог Великомученика Димитрија на Вељинама Сутра освећење спомен-капеле Светог Великомученика Димитрија на Вељинама
Најчитаније
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    11h 9m
    0
  • Сјећање на Миломира Јањића Зеку
    10h 33m
    0
  • Годишњица смрти предсједника СФРЈ Јосипа Броза Тита
    8h 48m
    12
  • Преминуо Војислав Чаркић - наш добри прота Војо
    2h 7m
    5
  • Годишњица херојске погибије пилота Миленка Павловића
    10h 27m
    0