U Palama danas odavanje pošte palim borcima

08.11.2019. 08:57
0
IZVOR: SRNA

U Crkvi Uspenja Presvete Bogorodice na Palama, danas će, povodom Mitrovdana, krsne slave Boračke organizacije, biti služen parastos borcima poginulim u odbrambeno-otadžbinskom ratu, a potom položeni vijenci na centralni spomenik.

Parastos će biti služen u 10.30 časova, dok je ploaganje vijenaca zakazano za 11.15 časova.

Lomljenje slavskog kolača i slavski ručak planirani su za 12.00 časova u salonu „Sara“.

Predstavnici Boračke organizacije opštine Pale juče su povodom krsne slave – Mitrovdan, posjetili pet porodica poginulih boraca koje su smještene u Domu za starija lica „Natura“.

Predsjednik opštinske Boračke organizacije Mihajlo Parađina rekao je Srni da tradicionalno obilježavanje slave predstavlja priliku za sjećanje na ljude koji su dali život za odbranu srpskog naroda i Republiku Srpsku.

-Dužnost Boračke organizacije i šire zajednice jeste da njeguje tekovine odbrambeno-otadžbinskog rata i da se sjeća tih vrijednosti - naveo je Parađina i podsjetio da je više od 23.000 pripadnika Vojske Srpske i Ministarstva unutrašnjih poslova ugradilo život u temelje Republike Srpske koja je najvrednija tekovina odbrambeno-otadžbinskog rata.

Komentari 0
Povezane vijesti
Mitrovdanska ofanziva - 5.000 srpskih vojnika pobijedilo 40.000 neprijatelja (VIDEO) Mitrovdanska ofanziva - 5.000 srpskih vojnika pobijedilo 40.000 neprijatelja (VIDEO)
Danas Mitrovdan Danas Mitrovdan
Sutra osvećenje spomen-kapele Svetog Velikomučenika Dimitrija na Veljinama Sutra osvećenje spomen-kapele Svetog Velikomučenika Dimitrija na Veljinama
Najčitanije
  • Godišnjica smrti sarajevskih Romea i Julije
    3h 6m
    5
  • Vlasnik firme iz Novog Sada doveo zaposlene u rodno Nevesinje
    21h 38m
    1
  • Studenti sa Elektrotehničkog fakulteta pokazali su da znaju dobro i sa loptom
    16h 16m
    0
  • Kandidat za gradonačelnika ubijen na predizbornom skupu!
    16h 48m
    0
  • Promovisana 134 diplomca Filozofskog fakulteta na Palama
    22h 21m
    0