У Палама обиљежен Дан ослобођења у Другом свјетском рату

03.04.2020. 10:47
0
ИЗВОР: Srna

Полагањем вијенаца код споменика палим борцима у Другом свјетском рату, у Палама је данас обиљежен 3. април – Дан ослобођења ове општине.

Предсједник општинског СУБНОР-а Миломир Провић рекао је новинарима да су се окупили данас како би одали почаст палим борцима за Дан ослобођења Пала, те да сваке године полажу вијенце на споменик.

-У овој костурници сахрањено је 99 бораца, од тога 37 носилаца споменице, док су три борца проглашена народним херојима- истакао је Провић.

Према његовим ријечима, због новонастале ситуације у вези са вирусом корона окупили су се у мањем броју да одају почаст, те се захвалио присутнима који су дошли.

Начелник општине Пале Бошко Југовић рекао је да сваке године обиљежавају ослобођење Пала и нагласио да је српски народ увијек бранио своја огњишта.

-Наша је обавеза и дужност да овим људима, палим борцима, одамо признање јер су дали свој велики допринос за слободу у којој се сада налази српски народ- изјавио је Југовић.

Југовић је захвалио СУБНОР-у што чува успомену на све борце, те обећао да ће општина и у будућности настојати да их подржи колико може.

Осим представника СУБНОР-а, вијенце су положили представници општине Пале и општинске Борачке организације.

Коментари 0
Повезане вијести
Акција добровољног даривања крви у петак на Палама Акција добровољног даривања крви у петак на Палама
Ухапшен Паљанин због сумње да је нанио тјелесне повреде суграђанину Ухапшен Паљанин због сумње да је нанио тјелесне повреде суграђанину
Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана
Најчитаније
  • Програм прославе славе Храма Светог Василија Острошког
    15h 13m
    0
  • Мошти четири српска светитеља стигле у Храм Светог Саве
    5h 9m
    0
  • Нерадни дан у Српској
    17h 0m
    0
  • Велики успјех нашег тенисера Николе Голијанина
    12h 40m
    0
  • Дан побједе над фашизмом и Дан Европе
    16h 0m
    0