U Palama obilježen Dan oslobođenja u Drugom svjetskom ratu

03.04.2020. 10:47
0
IZVOR: Srna

Polaganjem vijenaca kod spomenika palim borcima u Drugom svjetskom ratu, u Palama je danas obilježen 3. april – Dan oslobođenja ove opštine.

Predsjednik opštinskog SUBNOR-a Milomir Prović rekao je novinarima da su se okupili danas kako bi odali počast palim borcima za Dan oslobođenja Pala, te da svake godine polažu vijence na spomenik.

-U ovoj kosturnici sahranjeno je 99 boraca, od toga 37 nosilaca spomenice, dok su tri borca proglašena narodnim herojima- istakao je Prović.

Prema njegovim riječima, zbog novonastale situacije u vezi sa virusom korona okupili su se u manjem broju da odaju počast, te se zahvalio prisutnima koji su došli.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović rekao je da svake godine obilježavaju oslobođenje Pala i naglasio da je srpski narod uvijek branio svoja ognjišta.

-Naša je obaveza i dužnost da ovim ljudima, palim borcima, odamo priznanje jer su dali svoj veliki doprinos za slobodu u kojoj se sada nalazi srpski narod- izjavio je Jugović.

Jugović je zahvalio SUBNOR-u što čuva uspomenu na sve borce, te obećao da će opština i u budućnosti nastojati da ih podrži koliko može.

Osim predstavnika SUBNOR-a, vijence su položili predstavnici opštine Pale i opštinske Boračke organizacije.

Komentari 0
Povezane vijesti
Promovisana 134 diplomca Filozofskog fakulteta na Palama Promovisana 134 diplomca Filozofskog fakulteta na Palama
Učenici Srednjoškolskog centra ,,Pale" u okviru manifestacije Dani knjige posjetili drugare u Udruženju „Sunce“ Učenici Srednjoškolskog centra ,,Pale" u okviru manifestacije Dani knjige posjetili drugare ...
Uručena priznanja, zlatni i srebrni znak istaknutim pojedincima Uručena priznanja, zlatni i srebrni znak istaknutim pojedincima
Najčitanije
  • Ragib Halilović – Heroj sa Grbavice
    6h 21m
    6
  • Selo koje je prokleo car Lazar i danas živi kletvu
    6h 26m
    1
  • Pet lica povrijeđeno u saobraćajnoj nezgodi na putu Ljubogošta - Podromanija
    7h 18m
    0
  • Tuga u Bileći, poginuo mladić iz Gacka
    19h 48m
    0
  • Saobraćajna nezgoda na putu Ljubogošta-Podromanija
    7h 32m
    0