У Палама одржана манифестација "Српчад Србији"

14.02.2020. 19:39
0

У Културном центру Пале вечерас је одржана манифестација "Српчад Србији" поводом Дана државности Србије.
У културно-умјетничком програму учествовали су ученици Основне школе "Пале", као и основци из Младеновца и Културно-умјетничко друштво из Косјерића.

Директор Основне школе "Пале" Александар Рајић рекао је новинарима да се ова манифестација одржава трећи пут поводом Дана државности Србије, као најзначајнијег датума у новијој српској историји.

-Манифестација је резултат рада наших наставника и дјеце - навео је Рајић и додао да је договорена посјета основаца ове паљанске школе Основној школи "Бора Лазић" Влашка код Младеновца.

Директор Основне школе "Бора Лазић" Влашка код Младеновца Виолета Нинковић каже да три године сарађују са паљанском школом, те да им је драго што су на Палама и заједно обиљежавају Дан државности Србије.

-На овај начин одржавамо српску традицију и културу - истакла је Нинковићева и додала да су дјеца задовољна, те да је на Пале допутовало 19 ученика и четири наставника из ове школе у Србији.

Умјетнички руководилац КУД-а "Максим Марковић" из Косјерића Милован Голубовић
рекао је да је на Пале дошло 30 дјеце, да су се представили играма из западне Србије и играма из околине Беле Паланке, те да су први пут на Палама.

Организатори манифестације су Основна школа "Пале" и СПКД "Просвјета", у сарадњи са Основном школом "Бора Лазић" Влашка из Младеновца, Културно-умјетничким друштвом "Максим Марковић" из Косјерића и Основном музичком школом, подручно одјељење Пале. 

Коментари 0
Повезане вијести
Фотеље прије безбједности
Пале: Дан бораца - један од најзначајнијих датума
У Палама данас парастос палим борцима
Најчитаније
 • Изгорио аутомобил на Врацама, отежан саобраћај
  14.02.2020
  0
 • У недјељу измијењен режим саобраћаја у Источном Сарајеву
  14.02.2020
  0
 • Фотеље прије безбједности
  15.02.2020
  0
 • Источно Сарајево је вечерас сложно за спас и очување српских светиња
  1h 59m
  0
 • Данас велики молебан и четири литије на подручју Источног Сарајева
  9h 29m
  0