У Палама пет тестираних контаката негативни

06.04.2020. 09:52
0
ИЗВОР: Srna

На подручју општине Пале нема новозаражених вирусом корона, а резултати тестирања пет лица, која су била у контакту са особама из Пала код којих је тестом потврђено присуство овог вируса, показали су да су сви негативни на Covid-19, саопштено је из Штаба за ванредне ситуације општине Пале.

У саопштењу се наводи да надлежне службе Дома здравља Пале над свим лицима којима је изречена мјера кућне изолације, а тренутно их је 58, што је мање него јуче, проводе све прописане процедуре здравственог надзора, редовно пратећи да ли особе под надзором евентуално препознају симптоме који би упућивали на респираторну инфекцију или манифестовали клиничку слику која би указивала на могућност присуства вируса корона.

Епидемиолошка служба Института за заштиту здравља Републике Српске и Дом здравља Пале, на основу прописаних критеријума који одређују број и редослијед тестирања лица која су на листи контаката позитивних на вирус корона, настављају даљу процедуру, тако да ће данас и сутра бити тестирано и преосталих дванаест особа са утврђене листе контаката.

Резултати њиховог тестирања биће познати средином седмице, о чему ће јавност благовремено информисати Штаб за ванредне ситуације општине Пале и овдашњи Дом здравља.

Из општинског Штаба за ванредне ситуације на крају апелују на грађане да се придржавају свих донесених наредби овог и Републичког штаба за ванредне ситуације и највише времена проводе у својима становима и кућама, јер тако дају најбољи допринос заштити јавног здравља.

Коментари 0
Повезане вијести
Промовисана 134 дипломца Филозофског факултета на Палама Промовисана 134 дипломца Филозофског факултета на Палама
Ученици Средњошколског центра ,,Пале" у оквиру манифестације Дани књиге посјетили другаре у Удружењу „Сунце“ Ученици Средњошколског центра ,,Пале" у оквиру манифестације Дани књиге посјетили другаре ...
Уручена признања, златни и сребрни знак истакнутим појединцима Уручена признања, златни и сребрни знак истакнутим појединцима
Најчитаније
  • Туга у Билећи, погинуо младић из Гацка
    12h 31m
    0
  • Епископ Николај Велимировић на данашњи дан проглашен светим
    22h 49m
    0
  • На данашњи дан проглашен Закон о Војсци Српске
    22h 55m
    0
  • Паљанин Горан Круљ освојио злато на Eвропском првенству у дизању тегова
    11h 4m
    0
  • Скупштина озваничила одбијање Венс-Овеновог плана
    22h 53m
    0